Sfaturi si trucuri ca sa ai un par frumos si sanatos

Cred ca toate femeile isi doresc un par frumos si sanatos.

Iata cateva sfaturi si trucuri de care poti tine cont, pentru a avea o podoaba capilara de invidiat:

Nu spala părul nici prea des ( nu in fiecare zi), dar nici prea rar ( nu mai mult de o saptamana!). Excepție poti face atunci cand ai transpirat si e cu adevărat nevoie sa te speli peste tot! Mai ales cand faci sport.

Înainte de spăla părul, aplica pe par o masca hidratanta din comert, sau o masca hidratanta facuta in casa, de tine. După ce ai aplicat masca pe par, las-o sa isi faca efectul, mai multe ore. Apoi spăla părul cu un șampon hidratantant, potrivit tipului tau de par.

Aplica balsam de păr, dar doar pe lungimea părului. Lasă să acționeze câteva minute, apoi clădește bine cu apa căldura! Nu folosi apa fierbinte, deoarece aceasta dăunează firului de par, degradandu-l.

După ce ai clatit bine părul de balsam, sterge cu ajutorul unui prosop din bumbac- prin tamponarea parului- .

Aplica pe lungimea părului câteva picături de ulei pentru a hidrata

părul, dupa ce ai spalat parul. De obicei, uleiul de par se aplica pe parul umed, dar se poate aplica si cand parul este uscat! Uleiul iti va hidrata parul si il va proteja de agentii externi.

Nu piepatana părul cat este ud. Dacă ai intr-adevar nevoie sa iti piaptăni părul, piaptănă, dar foarte putin. Dacă este iarna, foloseste uscatorul de par, dar doar de la o anumita distanță, pentru a nu dăuna firelor de par.

Aranjează părul cu ajutorul unei perii rotative, indreapta-l cu ajutorul unei plăci de întins părul, de calitate. Însă nu o face des! Căldura provocată de aceste aparate dăunează firului par. Însă ele sunt foarte utile si necesare un viata noastra.

Tunde-ti vârfurile părului ori de câte ori este nevoie. Vârfurile inspicate, vor îmbolnăvi și restul părului, până sus. Nu iti doresti asta, deci, nu iti fie teama sa mergi la salon sa iti tundă vârfurile. Atentie! Nu iti lasa podoaba capilara in mâinile oricui! Eu am facut asta mai demult, si, în loc să mi se tundă doar vârfurile părului, asa cum am specificat coafezei, aceasta mi -a tăiat mai mult de jumătate din lungimea părului. Iar eu imi doream părul cat mai lung și mai frumos. Si il aveam atât de lung! Asta a fost, a trecut! 🙂

Foloseste un piapten cu dinții rari, eventual din lemn.

Tine cont de soarele puternic din timpul verii si protejează- ti părul cu ajutorul unei sepci, puse pe cap.

Tine cont si de anotimpul rece, si el iti degradează părul. Poarta caciula pe cap!

Pentru a face o masca acasa la tine, poti folosi: miere naturală de albine, ulei de ricin, ulei de cocos, ulei de argan, fiole de vitamina A, galbenus de ou. Nu neaparat toate odată.

Tine cont si de o alimentație echilibrată.

Bea apa suficientă. Hidrateaza-te!

Balsamul si uleiul sunt indispensabile, daca vrei sa ai un par frumos si sănătos! Sa nu lipsească din casa!

Evita fixativul de par, foloseste-l doar la ocazii speciale, cand este o reală nevoie de acest produs, Deoarece degradează părul. Spală părul după ce l-ai folosit. Ma refer după ce ai  fost coafata si ai folosit fixativ, pentru a rezista coafura, la un eveniment, de exemplu.

P.S. Tu cum iti ingrijesti parul?  Cat de des iti aplici masti de par?