Ce sa faci cand aduci bebelusul acasa, de la Maternitate

Din ziua in care vezi doua liniute pe testul de sarcina, nu vei mai fi niciodata la fel. Vei deveni mai puternică, mai plină de viață, un om mai frumos, mai bun. Vei deveni mama.

Ziua in care vii acasa cu bebelușul nou nascut, de la Maternitatea in care i-ai dat viata, este una dintre cele mai frumoase si mai emoționante zile din viața oricarei mamici.

Ce trebuie sa faci cand ajungi acasa cu bebelușul, de la Maternitate?!

În primul rând, tu, draga mamico, trebuie sa te odihnești, sa te relaxezi, sa te hidratezi corespunzător si sa manânci ceea ce trebuie si cat trebuie. Nu uita ca, organismul tau trebuie sa se refacă după o naștere. Tocmai ai dat naștere unui copil (sau mai multor copii!).

Cand vii cu bebelușul acasa, de la Maternitatea unde l-ai adus pe lume, fă-ți un dus, dormi, fii fericita alaturi de noul membru al familiei, care o sa va umple casa cu bucurie!

Draga mămică, priveste-ti minunea si bucura-te din toată inima! Ai grija de tine, esti importanta! Ca sa poti sa il îngrijești pe bebe, trebuie sa ai, în primul rând, grija de tine. O mamă odihnita, care este relaxată si care doarme suficient, are mai multa răbdare cu un copil, e mai fericita si profita din plin de fiecare clipa alaturi de puiul ei minunat!

Cand ajungi acasa de la Maternitate, draga mamico, fă-ți o cafea bună, sau un capuccino, toarna-l într-o ceasca preferată si soarbe cu plăcere. Nu te mai gândi la nimic.

Fă-ți o limonada sau un fresh de portocale, acestea au multe vitamine, care te vor revigora!

Nu e ușor să aduci pe lume un copil, dar este minunat!

Implica-l pe tătic in cresterea copilului vostru. Nu îl îndepărta de voi. Sa nu crezi cumva ca doar tu, ca mama, poti avea grija de un copil. Fiind la primul copil, s-ar putea sa fii mai posesiva, dar trebuie sa il lasi si pe tati sa isi petreacă timp cu bebelușul, si sa il responsabilizezi. Plus ca, ai si tu nevoie de timp pentru tine!

Un copil este un dar de la Dumnezeu, ce trebuie primit cu brațele deschise și cu inima buna, plină de iubire.

Nu e ușor să dai viata unei ființe umane, însă femeile sunt atât de puternice! Merita respectate, apreciate, iubite, admirate, sprijinite!

Draga mamico, daca ai un mic ajutor acasa, primeste-l! Lasă copilul cu cineva din familie si mergi si dormi putin, pentru a-ti încărca “bateriile “. Conteaza mult sa te poti relaxa si odihni.

Asa ca, daca ai pe cineva alaturi, care iti poate gati ceva de mâncare, în primele zile de la sosirea cu bebelușul acasa, este perfect. Primeste ajutorul si bucura-te ca are cine sa te ajute la facut mancare sau la curătenie. Si fii recunoscătoare pentru asta!

În primele zile de la sosirea acasa de la Maternitate/Spital, dar și apoi, fă-i multe fotografii bebelusului! Bebe se schimba in fiecare zi. Vei păstra amintiri valoroase si clipe minunate alaturi de puiul tau. Fotografiile reprezintă momente din viața noastră, pe care nu le vom uita niciodata.

Draga mamico, citeste carti, daca iti place sa lecturezi.

Eu ma plimbam foarte mult cu bebe in carucior, însă adoram sa si citesc, cand bebe dormea linistit. Asta, în timp ce savuram o cafea cu lapte sau un capuccino.😊

Draga mamico, nu te mai gândi atât si nu te frământa! Va fi bine! Bucura-te din plin de fiecare moment alaturi de minunea ta si conștientizează cat de frumoasa este viata!

Zâmbește și fii fericita! Esti frumoasa, curajoasa, puternică!

Dumnezeu te-a binecuvântat!