Aproape fiecare costum de baie conține spandex, care se poate întinde și descompune dacă este expus transpirației și uleiurilor corporale. Prin urmare, îndepărtarea acestor contaminanți cât mai curând posibil este importantă pentru a ajuta un costum de baie să își păstreze forma si culoarea pentru o perioada mai lunga de timp. 

Clorul din bazine și căzi cu hidromasaj poate afecta și elasticitatea costumului de baie și poate provoca schimbarea culorii țesăturii. Costumele de baie albe sunt deosebit de sensibile la clor și vor deveni galbene pe măsură ce îndepărtează fibrele albe care înconjoară miezul galben interior al fibrelor sintetice . Spălarea unui costum de baie este ușoară, dar trebuie făcută manual. Dacă trebuie neapărat să spălați un costum de baie în mașina de spălat, puneți-l într-o pungă de plasă destinată articolelor de îmbrăcăminte delicate, utilizați un detergent ultra-ușor și alegeți ciclul delicat.

Clătește-ți costumul de baie foarte bine

Toate doamnele care detin costume baie ieftine si frumoase trebuie sa stie cum sa le intretina corect pentru a se bucura de ele mai multe sezoane. Clătiți costumul de baie cât mai curând posibil cu apă rece de la robinet după fiecare ocazie in care îl purtați. Dacă aveți timp, permiteți costumului să se înmoaie în apă rece timp de 30 de minute, pentru ca astfel țesătura va fi protejata. Înmuierea va elimina majoritatea substanțelor chimice, sarea, nisipul și uleiul corporal care pot deteriora țesătura.

Scurgeți și reumpleți chiuveta 

Apa simplă nu îndepărtează tot clorul sau sarea. Umpleți chiuveta cu apă rece și adăugați 1 linguriță sau mai puțin de detergent lichid pentru rufe. Dacă sunteți in graba, folosiți doar un șampon pentru a vă spăla costumul, dar săriți orice combinație de produse care conțin balsam. 

Tratează petele

Indiferent dacă ați picurat ketchup pe costum la un grătar de la piscină sau ați pus o crema de  protecție solară pe material, urmați instrucțiunile de îndepărtare a petelor pentru petele specifice, pentru a le scoate din costumul de baie. 

Îndepărtați excesul de apă

Scoateți costumul de baie din apă, apoi strângeți ușor apa din material. Nu stoarceți costumul deoarece poate provoca daune.

Uscați costumul de baie afara

Puneti costumul pe sarma pentru a se usca într-un loc în afara razelor solare directe. Razele UV de la soare pot descompune fibrele din costum.

Reparații / In cazul in care acestea sunt necesare

O curea ruptă sau o gaură mică nu este un motiv pentru a arunca un costum de baie scump. Folosiți un ac și un fir de poliester pentru a coase diverse modele de flori sau orice altceva în țesătură. Remediați cu ușurință aceasta problema si continuati sa folositi costumul de baie. Dacă aveți nevoie de o reparație mai mare sau trebuie să modificați un costum de baie, duceți-l la un croitor profesionist. Vor fi mult mai pricepuți să rezolve problema intr-un timp scurt. Ideea este sa nu il arunctai daca in rest materialul si culoarea arata foarte bine. Totodata, poti atasa diverse accesorii in zona in care materialul este rupt, precum volanase, pietre pretioase, etichete amuzante, sau orice altceva va trece prin minte.