Nu lovi copilul niciodata! Violenta distruge sanatatea, psihicul si copilaria Nu-ti lovi copilul niciodata! Acea fiinta neajutorata are nevoie de tine, are incredere in tine.. Nu o lovi! Nu merita tipete si bataie! Nu ai facut copil, ca sa il jignesti si sa il bati, nu? L-ai adus pe lume cu drag, nu?

Oricat ti-ar fi de greu, abtine-te in a ridica mana la copilul tau! Cu violenta nu rezolvam nimic, doar ii vom distruge copilaria sau sanatatea propriului copil!

Indiferent ce ar face, niciun copil nu merita sa fie lovit! El nici macar nu va intelege de ce a primit un asemenea comportament! Vei reusi insa, sa il faci sa te urasca in timp, sa isi piarda increderea in tine, vei reusi sa il transformi intr-un frustrat, fara stima de sine!

Priveste in ochii lui inlacrimati atunci cand esti nervos(nervoasa), se simte pierdut, se simte inferior, putin…

Il doare ca proprii parinti sa se comporte urat cu el… Doare prea tare…

Daca simti ca nu iti mai poti stapani nervii si ca nu mai ai rabdare suficienta cu copilul, cauta ajutor la familie si la un psihilog sau chiar psihiatru. Problemele netratate se agraveaza in timp.

Copiii merita tot ce e mai bun si o copilarie fericita! Merita atentie, afectiune, rabdare, timp, din partea noastra. Nu racnete, certuri, tipete, urlete chiar, batai. Nu! Asa nu se rezolva nimic!

Nu exista copii “rai”, ei sunt asa cum ii educam.

Sa explicam mai mult si sa criticam mai putin!

Copiii au nevoie de noi odihniti si relaxati. Ei nu percep lumea ca noi!

Chiar daca, poate, ai fost crescut cu bataie, trebuie sa fii constient(a) ca NU E NORMAL sa iti lovesti copilul!! Nu e nimic mai important decat copilul tau! Niciun lucru material, oricat de scump ar fi costat!

Sa cresti un copil este greu, dar atat de frumos! Sa luam partea plina a lucrurilor, timpul acesta nu se mai intoarce si o sa vina vremea sa ne dorim sa mai avem copiii mici.

Doar nu vrem sa ajungem sa ii maltratam zilnic, ca si cum ar fi ceva normal?! Pentru ca nu e normal! Nicio forma de violenta nu e buna!

Sunt persoane care ar da orice sa aiba un pui de om! Multumeste-i lui Dumnezeu ca ti l-a oferit! Nu te mahni pentru lucruri inutile! Nu iti indeparta copilul prin violenta!

Daca vrei sa ai cum copil echilibrat mintal, nu il lovi si nu il jigni! Nu ii calca in picioare dorintele si stima de sine!

Cum ar fi daca s-ar comporta cu tine urat cineva? Ai suferi cumplit, nu? Cu atat mai mult cu cat este vorba despre familia ta!

Familia trebuie sa iubeasca, sa aprecieze si sa ocroteasca, nu sa loveasca si sa jigneasca! Bataia nu este o solutie!

Violenta naste violenta iar cand va iesi in comunitate, va proceda la fel! Pentru ca asta vede in casa, pentru ca de asta are parte. Pentru ca altceva nu stie.

Intelegerea, explicatiile si vorba dulce te vor ajuta mult in educarea copilului.

Copilaria are un rol extrem de important in formarea adultului.

Bataia nu face altceva decat sa marcheze profund un copil, transformat ulterior intr-un om frustrat, neincrezator, timid. Sau un bataus.

Nu esti cu nimic mai presus daca iti lovesti copilul, care te iubeste atat de mult! Din contra, te transformi intr-un nimic!

Orice palma lasa rani adanci, nu permite asta! Educatia nu se face cu palmele!

Da dovada de intelepciune! Stapaneste-ti furia! Nu iti varsa nervii pe copilul tau! El e cel scump pentru tine, nu?!

Ne iubim copiii. Deci nu permite violenta in viata ta!

Respecta-ti copilul!