Cu venirea verii, temperaturile ridicate aduc o serie de provocări suplimentare pentru femei, mai ales în ceea ce privește menstruația. Căldura și umiditatea pot accentua disconfortul deja existent, făcând ca această perioadă lunară să fie și mai stresantă. Cu toate acestea, există trucuri și metode naturale pe care le poți adopta pentru a scăpa de disconfort și a te bucura de vara ta în voie.

Ce se întâmplă vara cu simptomele menstruației?

Când căldura verii se abate asupra noastră, disconfortul menstrual devine și mai dificil de suportat. Transpirația și substanțele toxice conținute în produsele menstruale convenționale pot irita pielea în această perioadă. Apare astfel o problemă comună – bubițe și roșeață în timpul menstruației, care vara generează usturime, mâncărime și disconfort mai accentuat decât în restul anului. Acestea pot contribui la apariția stării de epuizare și suprasolicitare cunoscută sub numele de burnout simptome, care afectează atât fizic, cât și mental. Aici se adaugă și temeri de a te păta atunci când porți haine subțiri sau dorinței de a-ți exprima încrederea pe plajă.

De ce nu știm despre aceste aspecte? Deoarece, în majoritatea cazurilor, ambalajul absorbante noapte sau zi convenționale nu dezvăluie lista de ingrediente. De la prima menstruație și încă din adolescență, ni s-a învățat că asta este ceea ce trebuie folosit și că trebuie să acceptăm acest lucru fără a ne pune întrebări. Am internalizat acest lucru și ne pare atât de natural încât nu ne punem sub semnul întrebării produsele pe care le introducem în corp și care intră în contact cu acesta, lună de lună.

Alege produsele Enroush și uită de griji

Datorită faptului că menstruația este considerată un subiect tabu și lipsa informațiilor provenite din surse sigure, suntem adesea convinse că toate inconveniențele asociate menstruației în timpul verii sunt normale și că nu există nimic ce putem face pentru a le preveni. Dar să știi că nu este normal, iar Enroush, o companie românească, a reușit deja să schimbe această percepție pentru peste 40.000 de femei din România.

Da, există modalități de a combate durerile menstruale și, mai mult, poți face acest lucru într-un mod complet natural. Alegând produse menstruale organice, poți preveni efectele negative asupra corpului tău. Enroush, brandul românesc, a creat absorbante și tampoane cu o etichetă curată, fabricate din bumbac 100% organic, fiind astfel sigure pentru corpul tău și fără niciun ingredient nocive.

Alegând haine lejere, materiale naturale și produse menstruale organice, precum cele oferite de Enroush, îți oferi șansa de a experimenta o vară fără stres și disconfort menstrual excesiv. Din dragostea pentru sănătatea feminină, Enroush a creat cele mai confortabile și sănătoase produse, care să te însoțească pe timpul verii și să-ți fie aliați de încredere. Nu uita să-ți asculți corpul și să-ți acorzi timp pentru odihnă.