Iata unde se ascund microbii si bacteriile in casa noastra Se spune ca cei mai multi microbi si bacterii se ascund in baie si in bucatarie.

Dezinfecteaza in mod regulat cu spirt clantele, intrerupatoarele, manerele usilor si ferestrelor din casa ta.

O atentie deosebita trebuie acordata stergerii prafului din casa, unde se pot ascunde diversi acarieni. Exista multi oameni alergici la praful de casa. Atentie! Praful de casa trebuie sters si de sub dulapuri si de deasupra lor, nu numai de pe mobila sau de pe podea(parchet).

Prosoapele pe care ne stergem pe corp dupa ce facem baie, trebuie spalate foarte des, deoarece exista bacterii care adora umezeala. Prosoapele trebuie spalate la cel putin 60 de grade, la masina de spalat automata, cu un detergent de calitate.

Laptopul sau calculatorul trebuie curatat cu solutie special creata pentru asta sau cu spirt, pe care il punem pe o bucata de vata, insa nu trebuie sa pice din ea.

Toaleta trebuie curatata zilnic, cu produse speciale, pentru a evita imprastierea microbilor care ne pot imbolnavi.

Periutele de dinti trebuie puse intr-un dulapior, nicidecum lasate la intamplare, prin baie, oriunde, deoarece particule de materii fecale se raspandesc in aer si se pot depune pe periutele de dinti, imbolnavindu-ne astfel. Inainte de a te spala pe dinti, spala periuta cu un sapun lichid.

Spala frigiderul o data pe saptamana. Si in interior se pot ascunde diverse bacterii si microbi ce ne pot face rau.

Dezinfecteaza jucariile copiilor si spala-le in mod regulat.

Cuptorul din bucatarie, aragazul si cuptorul cu microunde trebuie curatite si ele ori de cate ori se murdaresc.

Acarienii se pot ascunde si in perdele si draperii. Spala-le des, nu o data pe an!

Covoarele atrag cei mai multi acarieni din casa ta. Trebuie spalate si periate cat mai des posibil, pentru a le mentine curate.

Uita-te in spatele caloriferelor. Vei vedea ca acolo exista “riscul” aparitiei paianjenilor, ce vor forma panza specifica.

P.S. Tu esti constient(a) de microbii si bacteriile ce se ascund chiar in casa ta? Cum te feresti de acestea?