Plantele de camera – Ce plante sa crestem in casa

Exista multe case in care gasim ghivece mai mari sau mai mici cu plante in ele. Fie ca sunt plante cu flori, fie sunt decorative, plantele din casa ne infrumuseteaza spatiul de locuit. Cele mai frecvente plante in ghiveci sunt : trandafirul japonez, lamaiul, muscatele, cactusii, sabiuta, violetele. Exista persoane care au o adevarata pasiune pentru plantele in ghiveci si care au o multitudine de specii.

1.Trandafirul japonez- este crescut in special pentru ca are flori delicate, de culoare galbena, rosie, roz sau alba, dar si pentru ca poate creste inalt si cu frunzis bogat, ceea ce da un aspect placut camerei in care este amplasat.

2.Lamaiul- multa lume pune seminte de lamai la incoltit si surpriza… acestea in coltesc si apare un micut lamai. Daca nu este altoit, lamaiul va rodi peste 7 ani si va face fructe micute.

3.Muscatele-sunt florile preferate ale bunicii. Cati dintre noi nu-si amintesc muscatele din fereastra bunicii ? Florile muscatelor au o varietate de culori : de la roz, la mov, alb si rosu. Partea buna la aceste plante este ca se inmultesc foarte usor si sunt rezistente la seceta prelungita.

4.Cactusii- chiar daca au tepi, exista persoane care prefera aceasta planta. Exista specii de cactusi care fac si flori si au un miros placut.

5.Sabiuta- este planta care are multe frunze verzi, lungi si ascutite si care isi revarsa « pletele » verzi in jos. Poate fi verde inchis sau combinatie intre verde inchis si deschis. Sunt o aparitie deosebita intrucat au frunzis bogat.

6.Violetele – Cunoscatorii stiu ca se numesc « violete » desi culorile acestor flori pot fi roz, alb, mov inchis sau deschis si chiar albastru.

Plantele de camera au proprietatea de a depolua mediul in care traiesc. De exemplu, cactusii reduc prin absorbtie poluarea electromagnetica creata de folosirea televizorului, cuptorului cu microunde si a calculatoarelor. Ele absorb monoxidul de carbon rezultat din fumul de tigara si substantele din vopseluri, lacuri, adezivele folosite in constructii la tratarea si ingrijirea peretilor si degaja oxigen.

Contrar a ceea ce se crede, putem pastra plante si in dormitorul in care dormim, intrucat cantitatea de monoxid de carbon emanata de plante pe timpul noptii este mult redusa comparativ cu cea de oxigen degajat pe timpul zilei.