Baia pe corp – Adevarat si fals despre spalarea corpului – Mituri

Frumusetea fizica a unei persoane nu este completa fara spalarea corpului. Degeaba te imbraci la moda si te dai cu parfum, mirosul de nespalat va strica totul. Sa vedem cateva idei total despre baia generala :

1. Trebuie sa-ti faci baie in fiecare zi. Adevarat, mai ales daca este vara si daca transpiri mult. Chiar de mai multe ori pe zi poti face dus.

2. Daca folosesti sampon pentru copii, parul tau va fi matasos si stralucitor. Partial adevarat, intrucat sampoanele pentru copii nu sunt concentrate si contin extracte naturale. Exista insa, riscul sa nu-ti spele bine parul sau sa faci matreata.

3. Dusul e mai bun decat baia in cada. Adevarat daca nu ai timp, faci repede un dus. Daca alegi baia in cada, acest lucru te poate relaxa, mai ales daca pui in apa de baia uleiuri estentiale sau saruri de baie.

4. Parul trebuie spalat in fiecare zi.
Fals, parul nu se ingrasa si nici nu se murdareste intr-o singura zi. E de preferat sa te speli de 1-2 ori pe saptamana.

5. Sapunurile ieftine nu spala bine. Dezavantajul sapunurilor ieftine este dat de faptul ca acestea pot usca pielea, depine de persoana.

6. Apa fierbine spala mai bine decat apa rece. Fals, apa prea fierbinte te poate arde. E de preferat sa folosesti apa calda la o temperatura suportabila. Vara, apa poate fi calduta si e indicat sa faci dus cu apa calduta alternata cu apa rece, pentru stimularea circulatiei sangelui si racorire.