Pericolul din sucurile carbogazoase de tip Cola

Exsista spre comercializare doua tipuri de suc tip Cola : Coca Cola si Pespsi cola. Ambele sunt la fel de nocive pentru organism, la fel ca celelate sucuri sintetice. Numarul consumatorilor de suc tip cola este destul de mare si este in crestere, arata specialistii. Consumul este crescut in randul adolescentilor si tinerilor, si mai putin consumat de varsta a treia.

Cola provoaca dependenta datorita nivelului ridicat de zahar si cafeina din compozitie.
Efectele consumului zilnic de Cola asupra organismului pot fi observate prin afectiunile stomacului in primul rand, dar si al organelor precum panceas, rinichi, creier si ale inimii.

Cofeina din Cola iti da senzatia de energie, dar in realitate te agita, te face nervos, iti tulbura somnul. Incidenta insomniilor este mai mare in randul consumatorilor de cola. La nivelul inimii provoaca palpitatii si variatii ale tensiunii.

Un alt efect devastator al acestui suc este impiedicarea depozitarii calciului in oase, fapt ce declanseaza aparitia osteoporozei. Daca un copil sau adolescent pana in 18 ani consuma regulat acest suc, cu siguranta va suferi in viitor de osteproroza, in traducere populara, oase fragile.
Specialistii chimisti si medicii au tras semnalul de alarma asupra consumului de cola. In loc de teribilul cola poti opta pentru un suc proaspat stors din fructele preferate sau chiar consumul de fructe. Daca ar sti omul ce chimicale baga in stomac si implicit in organism, cu siguranta s-ar feri de sucurile sintetice !