Pelinul, planta benefica sanatatii – Cum folosim pelinul – Ce trateaza pelinul

Pelinul este o planta ce poate creste inalta de pana la un metru. Are frunze verzi cu miros specific si gust amar.
De Paste, ouale vopsite se scot pe frunze de pelin, fapt ce semnifica victoria iertarii si a vietii asupra pacatului si mortii.

Pelinul este o planta ce iubeste caldura soarelui si lumina directa a acestuia.
Din vremuri de demult, pelinul este vazut ca planta magica, capabila sa alunge spiritele rele.

Pentru a beneficia de proprietatile curative, pelinul se recolteaza in luna august. In stare proaspata, pelinul este utilizat in prepararea vinului si a siropului.

Pentru pastrare in stare uscata, planta se usuca la umbra, ferita de lumina directa a soarelui si intors frecvent pe toate partile pentru aerisire. Valabilitatea pelinului uscat este de 2 ani, dupa acest timp, isi pierde din proprietati.

La Plafar gasim pelin sub diferite preparate : sirop, tinctura de pelin, vin tonic si ceai.
In functie de afectiunea ce trebuie tratata, poti opta pentru unul dintre preparatele cu pelin.

Pulberea de pelin este utila in caz de intoxicatie alimentara sau otravire ; trebuie consumata zilnic, timp de doua saptamani, cate doua lingurite pe zi.

Pelinul are proprietati depurative, stimuleaza regenerarea ficatului si il protejeaza de agentii nocivi.
Ca orice planta, nu trebuie utilizata in exces, respecta indicatiile de pe prospect !

Pentru probleme de stomac (deranjare la stomac, balonare, digestie lenta) cumparati tinctura de pelin sau sirop de pelin. Respecta indicatiile din prospect si nu depasi doza prescrisa, deoarece pelinul poate fi toxic in cantitati mari!

Vinul de pelin inlatura indigestia si balonarea si stimuleaza functioarea normala a sistemului digestiv. Ceaiul este folosit pentru bai, clisme sau comprese.

Atentie, pelinul este o planta toxica, asadar, ca orice produs cumparat de la farmacie sau Plafar, cititi prospectul si respectati indicatiile !