Lucruri interesante despre alimente – Ce nu stim despre alimente

Omul, cat traieste, invata lucruri noi.

Iata cateva lucruri intresante despre alimentele pe care le consumam zilnic.

1. Dovleceii contin 95% apa si sunt o sursa de vitamina B9, vitamina A, magneziu, fosfor si potasiu.

2. Morcovul nu a fost portocaliu dintotdeauna cum il stim acum, ci a fost…mov, alb si galben ! Primii morcovi portocalii au fost cultivati in secolul al XVI-lea in Olanda. Olandezii sunt cei care au incrucisat morcovii mov, cu cei albi si galbeni si au obtinut morcovul asa cum il stim acum, portocaliu.

3. In vremuri de demult, din cauza formei tuberculului şi a continutului de solanina, cartoful nu se consuma decoarece era considerat otravitor si periculos pentru sanatate. Se credea ca daca mananci cartofi te poti imbolnavi de scrofuloza, lepra sau poti chiar prosti. In Italia se foloseau numai pentru hrana porcilor, iar in Germania erau serviti numai ca hrana pentru detinuti.

4. Daca la noi purcelul sau oaia se umple si se pune la rotisor, in alte tari, camila se pune la rotisor. Acest meniu se prepara la nuntile beduinilor.

5. Castravetii, ardeii si rosiile sunt fructe, nu legume.

6. Migdalele fac parte din aceeasi familie cu caisele si prunul. Prunus dulcis, sau migdalul este un pom fructifer din familia Rosaceae.
Din familia Rosaceae face parte prunul, ciresul, visinul, caisul, piersicul, porumbarul, ciresul paduret, migdalul, malinul, etc.

7. Covrigul impletit reprezinta mainile credinciosilor in timpul rugaciunii.