Esti un om fericit chiar daca nu realizezi asta

De multe ori, prinși în vâltoarea vieții, ne plângem de viața noastră, fără să conștientizăm cat de fericiti suntem, de fapt.

Ne plângem des ca avem curătenie de facut, dar nu ar fi mai bine sa ne bucuram ca avem unde sa facem curătenie?!

Ne plângem des ca timpul nu ne ajunge, ca trebuie sa spălăm vase mereu, dar nu este mai bine, oare, sa ii multumim lui Dumnezeu ca ne-a oferit mancare si ca avem după ce spăla vasele?!

Ne plângem adesea ca e gălăgie in casa, vrem liniște iar copiii sar si se joaca toată ziua! N-ar fi mai bine sa ne jucam mai mult cu ei si sa ne bucuram din tot sufletul ca sunt sănătoși, și că se pot juca în voie? Un copil sănătos, are energie, care trebuie consumată prin joc. Si tu ai fost copil cândva, nu uita asta! Iar daca nu mai esti copil, e timpul să redevii un copil, alături de copiii tai, prin joc si voie buna!

Ne plângem adesea, noi, oamenii, ca trebuie sa respectăm un program de munca, însă, cati oameni plâng pentru ca si-ar dori un loc se munca, si nu au unde sa muncească?!

Ne plângem vara că afara e prea cald, iarna ca e prea frig. Nici noi nu stim ce vrem, până la urmă! Vrem căldura?! Vrem răcoare?!

Ne plângem adesea ca părinții ne cicalesc, dar de ce sa nu ne bucuram ca ii avem aproape de noi, ca sunt încă în viață?!

Ne plângem adesea ca viata e prea scurta, însă de ce nu o facem sa fie cea mai frumoasă?!

Ne plângem adesea ca nu avem timp suficient sa il petrecem cu familia noastră însă, în loc să stăm cu ei atunci când putem, preferam tehnologia?!

Ne plângem adesea de viață asta grea, dar ce facem ca sa ne urmam visurile?

Ce faci tu, concret, pentru a avea o viață mai bună?!

Nu e suficient sa spui “nu pot”. Mai trebuie sa si lupți pentru idealurile tale. Totul e posibil in viata asta, indiferent de varsta! Vrei sa faci o facultate?! Fa-o, indiferent de varsta pe care o ai!

Ne plângem că nu avem prieteni multi, însă, pe cati dintre prieteni, ii sunam? Cu cati dintre ei păstram legătura ? De ce așteptam doar ca ei sa ne caute?! Sa ne facem mai mult timp, pentru prieteni.

Ne plângem că nu avem masini scumpe, însă uitam ca unii oameni nu au nici macar biciclete, iar unii oameni nu au nici macar picioare!

Ne plangem că partenerul/partenera de viață nu ne respecta, însă cred ca tot noi permis asta!

Omule, te plangi ca nu ai parte de iubire, însă tu esti sigur ca stii sa iubesti ?! Stii sa faci o persoană sa te iubească?! Ii arăți cine esti cu adevarat?! Stii sa iubesti cu adevarat?! Vrei sa iti deschizi sufletul pentru a iubi cu adevarat?!

Ne plângem zi de zi din diverse fleacuri, si uitam sa trăim cu adevarat.

Nu te plânge că nu ai inele cu pietre valoroase pe deget! Aminteste-ti ca sunt oameni care nu au deloc degete, mâini!

Nu e niciodată prea târziu sa începi să trăiești cu adevarat!

Nu e niciodată prea târziu sa realizezi ceea ce ti-ai propus!

Aminteste-ti ca iubirea e tot ce contează in viata asta! Iubirea de oameni, iubirea de viață!

Trăiește cu adevarat!