Depresia si cauzele ei – Efectele depresiei – Remedii combatere depresie

Intre cauzele depresiei se numara traume din copilarie, stresul, problemele financiare sau de cuplu, sau moartea unei persoane dragi. Ca sa tratezi depresia, trebuie sa cunosti cauza care a generat-o. Trebuie stiut faptul ca depresia imbraca forme usoare pana la forme grave, ca pun in pericol viata.

De depresie sufera si proaspetele mamici. Cum se manifesta depresia usoara ? In primul rand, viata obisnuita e tulburata de oboseala, lipsa chefului de a face unele lucruri care iti placeau inainte, senzatia de somnolenta si lipsa poftei de mancare, nervozitate. Aceasta forma usoara de depresie nu necesita tratament si poate fi depasita cu succes daca persoanele apropiate observa schimbari si il antreneaza pe cel atins de depresie in activitati placute.

Senzatia de oboseala si nervozitatea pot fi date de anemie (nivel scazut al hemoglobinei in sange, care are drept consecinta slaba oxigenare a celulelor) sau de lipsa magneziului. Asadar, un supliment cu fier, acid folic si vitamina C si magneziu iti pot reda energia.

O forma grava de depresie este cea in care pacientul pierde contactul cu realitatea si se ajunge chiar la suicid. Aceasta depresie necesita atentie speciala si impune tratament medicamentos.
Cu depresia nu este de joaca, la primele simptome luati legatura cu un medic si respectati recomandarile primite.

Multa sanatate!