De unde stii ca ai gasit gradinita perfecta pentru copil

Cand puiul meu a inceput gradinita, am avut o mie de ganduri si dileme, sentimente si emotii. Insa cand il vad atat de fericit la gradinita, imi dau seama ca am luat decizia corecta de a-l inscrie in colectivitate, chiar daca inca, ne imbolnavim destul de des.

Cum stii ca ai ales gradinita perfecta pentru copilul tau? Cred ca foarte multi parinti se intreaba asta, la un moment dat.

Trebuie sa constientizam ca perfectiune nu exista. Insa exista anumite “indicii” care iti arata exact daca ai facut o alegere buna.

Cand imi aud copilul ca spune ca vrea la gradinita, la copii si imi povesteste despre prietenul lui cel mai bun, de acolo, pe nume A., cand ii observ stralucirea din ochi si zambetul imens cand vede poze de la gradinita, cand imi povesteste despre doamnele educatoare si ingrijitoare de la gradinita, stiu ca este multumit si fericit acolo. Si asta e tot ce conteaza pentru mine. Fericirea si linistea lui. Veselia lui. Felul cu evolueaza acolo. Faptul ca se simte bine la gradinita si ca s-a acomodat mai repede decat ma asteptam eu, desi stiam ca e un copil sociabil, avand deja contact cu copii, insa usor timid. Orice inceput pare greu, insa lucrurile vin de la sine apoi, mai repede decat te astepti.

Exista copii care se adapteaza inca din prima zi la gradinita, dar si copii care pana incep scoala, plang cand sunt lasati la gradinita. Depinde de fiecare copil. Fiecare cu personalitatea si sentimentele lui, care trebuie respectate.

Copiii recunosc drumul spre gradinita si s-ar putea sa spuna “inapoi, mami”. Asta in primele zile. La fel a fost si in cazul nostru. ?

Acum zambeste plin de bucurie si imi povesteste despre doamnele din gradinita. Fata i se lumineaza. Imi zice ca vrea la copii. Insa e week-end. Mai e putin si mergi iar la gradinita, locul unde il las cu drag, cu inima impacata. Locul unde stie ca e frumos, cu prieteni, jucarii, diverse activitati interesante, zambete, imbratisari, mancare buna. Locul unde ii place si vrea sa vina. Pentru ca e fericit. Copilul iti poate arata clar( direct sau indirect), daca ceva nu e in regula in acea gradinita. Ai incredete in copilul tau!

Mult succes in alegerea gradinitei perfecte! Asteptam impresii despre gradinite si intamplari, speram, fericite!