De ce sa tii cont cand iti iei casa

Achizitionarea unei case este o decizie foarte importanta si trebuie sa tinem cont de cateva lucruri pentru a cumpara locuinta idela. Ce ar trebui sa ne intereseze atunci cand ne cumparam o casa?

Iata cateva sfaturi:

Casa pe care vrei sa o achizitionezi trebuie sa fie spatioasa, mai ales daca ai copii.

Trebuie sa fie cat mai aproape de scoala, gradinita copiilor, doctor, serviciu. Distanta dintre ele sa fie cat mai mica sau sa poti merge atat cu masina, cat si cu mijloacele de transport in comun.

Rata dobanzii. Stabileste o rata lunara pe care stii ca o poti plati, fara sa iti iei de la gura, mancarea. Supa pe care o vei plati lunar, cred ca este foarte importanta. Calculeaza, calculeaza, calculeaza!

Vecinii trebuie sa fie cat mai putin galagiosi si scandalagii. Intereseaza-te dinainte ce fel de vecini vei avea. Cu siguranta ca nu ti-ar cadea prea bine sa fii demoralizat din cauza unor vecini nu prea cumsecade…

Pretul locuintei trebuie sa fie accesibil. Depinde si de cati bani dispui. In alta ordine de idei, peste cativa ani, daca vrei sa vinzi, doar nu vrei sa vinzi la mai putin de jumatate de pre . Nimeni nu vrea sa piarda bani.

Dotarile si finisajele au un rol important in achizitonarea unui locuinte.

Costurile pt asigurarea locuintei. Fa asigurare la o  firma cunoscuta si de incredere.

Costurile utilitatilor. Intereseaza-te de costurile aferente utilitatilor. Doar nu iti doresti facturi uriase, care sa iti sece sacul de bani!

Costurile de intretinere a locuintei. Nu ai vrea sa investesti aiurea si sa pierzi bani! Nimeni nu vrea asta! Intereseaza-te dinainte de a cumpara imobilul.

Impozitul pe proprietati, sa nu fie exagerat de mare, daca mai ai si alte proprietati… suma va fi destul de  ridicata.

Durata creditului o poti alege in functie de cum doresti si de bugetul de care dispui. Bineinteles, e bine sa te gandesti si la stabilitatea jobului tau.

Pretul locuintelor din zona in care achizitionezi imobilul.

Fie ca iti iei o casa ori un apartament, e foarte important sa nu regreti decizia luata. Si chiar daca il vei putea vinde apoi, nu trebuie sa pierzi bani.

O parere nu “strica” niciodata, asa ca te poti sfatui cu cativa prieteni sau cu familia. Asta nu inseamna ca poti cumpara o casa care nu iti place absolut deloc sau foarte putin.

Aer curat. Asigura-te ca nu e nicio groapa de gunoi in apropiere. Am mai auzit cazuri. Aerul trebuie sa fie cat mai proaspat. Destul ca traim in vremurile in care nimic nu mai e pur, nici macar in aerul inconjurator. Nimanui nu ii place sa nu poata deschide fereastra din cauza mirosului de gunoi. Unde nu intra aerul pe fereastra, intra doctorul pe usa! Mare grija!

Mergi si vezi locuinta cu ochii tai, ALEGE CEEA CE ITI PLACE. Si nu te grabi! Viziteaza mai multe locuinte, pe toate cele care “te atrag” si care consideri ca sunt conform cu cerintele tale.

MULT SUCCES IN ALEGEREA UNEI LOCUINTE DE VIS, IN CARE SA VA SIMTITI INTR-ADEVAR “CA ACASA”…

P.S. Tu cum ti-ai ales casa visrilor tale? Dupa ce criterii?