Curentul nu dauneaza sanatatii si nu te imbolnaveste

Cu siguranta ai auzit des sfatul „sa te feresti de curent, ca este periculos” sau persoane care se vaitau ca sunt „trase de curent”.

Se pare ca au fost facute studii care arata ca nu curentul ne imbolnaveste, cel putin nu cel moderat. Dar daca esti in microbuz si stai exact in “curentul” trapei microbuzului, sigur ca poti raci, intrucat curentul acela e puternic.

Se pare ca durerile de cap sunt frecvente vara din cauza caldurii si a disconfortului creat de canicula, nu neaparat curentul fiind de vina.

Nici toate durerile de gat si de dinti nu sunt cauzate de curent, pot fi doar cauze stomatologice (probleme cu dintii cariati) sau ai baut ceva rece.

Asadar, cand este foarte cald, puteti lasa fereastra deschisa pentu a se face putin curent. Acea briza usoara sigur nu a imbolnavit pe nimeni, ba dimpotriva, a racorit incaperea si i-a facut pe multi sa respire aer curat si racoros intr-o zi torida.

Mai degraba te vei imbolnavi de la extraincalzire(mai ales daca ai 30 de grade in casa), ci nu de la putinul aer care se simte prin fereastra deschisa in casa, mai ales noaptea, vara.

Bineinteles ca nu vom sta direct in aerul conditionat, nu e chiar atat de sanatos sa ne “bata in cap”, mai ales la persoanele sensibile.