Cum sa faci fata stresului si oboselii

Stresul este factorul care ne pune organismul in stare alerta si ne organizeaza energia in scopul indeplinirii activitatilor. Dar acesta se intoarce impotriva noastra cand ne planificam prea multe de facut intr-o singura zi sau ne facem griji inutile. La amplificarea stresului contribuie si excesul de cafea, tigari, noptile nedormite sau somnul insuficient.

Cum poti sa faci fata stresului si oboselii?

1. Adapteaza-te la situatie ! Daca ai mai multe de facut, planifica pe cele grele dimineata si cele usoare dupa-amiaza, cand randamentul scade.

2. Schimba-ti jobul daca te streseaza si nu-ti place ceea ce faci ! In general, cand suntem multumiti de ceea ce facem si de salariu, mergem linistiti si cu drag la munca.

3. In week-end, dormi mai mult si evita energizantele, cafeaua.

4. Relaxeaza-te cat de mult poti, plimba-te in aer liber pe jos, cu bicicleta sau cu rolele sau fa alergari usoare.

5. Neaparat ia micul dejun ! O felie de branza cu paine, un ceai, o portie de fructe, cereale integrale cu lapte. Nu pleca cu stomacul gol dimineata. Organismul are nevoie de nutrienti. La fel cum masina are nevoie de benzina, si nu numai.

6. Fa gimnastica de dimineata. Daca ai timp, mergi la o sala de fitness, daca nu, cateva exercitii simple acasa, facute cu fereastra deschisa, te vor inviora.

7. Alimentatia este foarte importanta, mananca cat mai sanatos, fructe, legume proaspete, mese dese dar cantitate mai putina.

Asadar, modalitatati de a diminua stresul exista, asa ca va doresc o viata linistita si NO STRES !