Cum sa te lasi de tigari – Ponturi pentru fumatori

Traim intr-o lume poluata. In ciuda acestui fapt, multa lume insista sa fie poluat de sine insusi prin fumat. Periculos este si fumatul activ, cand tragi din tigara, dar si cel pasiv, cand inhalezi fum de la cineva care fumeaza langa tine.
O singura tigara contine gudoron, nicotina si monoxid de carbon. Nu trebuie sa uitam de substantele chimice de prelucrare a tutunului.
Insasi tutunul neprelucrat poseda cateva substante toxice.

Iata cateva idei pe care le poti folosi in lupta contra tigarilor:

1. In primul rand constientizeaza ca tigarile iti fac rau si doreste-ti sa te lasi de fumat. In aceasta lupta, vointa este cea mai importanta.

2. Nu mai cumpara tigari. Cu banii cu care trebui sa-ti cumperi inca un pachet de tigari, cumpara fructe. Vei fi uimit cate fructe poti cumpara.

3. Fa un calcul cati bani arunci pe tigari. Mai bine strangi banii si-ti cumperi ceva util. Calculeaza cate tigari fumezi intr-o zi, o saptamana, o luna, un an. Vei fi uimit de cifra calculata.

4. In loc sa fumezi o tigara dimineata, mai bine fa gimnastica de inviorare cu fereastra deschisa, respira profund sau iesi afara si alearga.

5. Daca vezi pe cineva fumand ambitioneaza-te si nu aprinde si tu tigara ! Respira profund si gandeste-te ca VREI sa renunti la acest obicei nociv.

6. Mesteca guma sau mananca bomboane mentolate, gen tic-tac sau dropsuri.

Orice metoda ai incerca, foarte important este sa-ti impui sa nu mai fumezi, vointa este de baza in procesul de eliminare a tigarilor.
Nu asteptati sa va spuna medicul sa va lasati de tigari, s-ar putea sa fie prea tarziu !