Bacterii sunt peste tot in jur, pe propriile maini si in cavitatea bucala, dandu-ne bataie de cap.
Desi bacteriile se inmultesc rapid si se ascund unde te astepti mai putin, ele nu sunt invincibile daca stii cum sa te feresti .
Este bine de stiut ca mainile trebuie spalate bine , cu apa si sapun tot timpul, ori de cate ori vrei sa mananci ceva si de fiecare data cand mergi la toaleta.

E bine de stiut ca periatul dintilor este foarte important de trei ori pe zi, mai ales dimineata, deoarece in timpul noptii bacteriile se inmultesc, dovada fiind mirosul neplacut al respiratiei de dimineata.
Nu este indicat sa inghitim saliva, fiind plina cu bacterii.
Sfat: Pastreaza periuta de dinti in bicarbonat, deoarece, in baie, se pun bacterii pe ea.

Ori de cate ori mergem la o toaleta diferita, nu a noastra, e indicat sa nu atingem wc-ul, pentru a nu contacta bacterii.
Sa nu uitam ca toaletele trebuie dezinfectate cat mai des.

Lucrurile personale nu trebuie impartite, nici macar cu prietena ta cea mai buna, nici macar produsele cosmetice, dar nici prosoapele deoarece, bacteriile supravietuiesc in mediu umed. Evita sa folosesti prosopul impreuna cu altcineva chiar si atunci cand esti in vizita sau daca mergi la plaja sau la sala cu vreo prietena.

Igiena corporala este esentiala, punandu-se accent pe spalatul zonei intime cu geluri speciale cu ph neutru si subratul cu apa si sapun. Prezenta bacteriilor este semnalata de miros neplacut.

Cand venim de afara, atingand clantele usilor, raspandim microbii. Pentru a evita asta, trebuie dezinfectat cu spirt si vata.

Pentru ca sanatatea este cea mai importanta, este bine sa avem grija de ea!