Cum sa iti faci prieteni noi la orice varsta

Orice ar spune cineva, prietenii chiar exista si ei ne fac viata mai placuta. Orice ar afirma cineva, avem nevoie de prieteni in viata noastra!

Dar ce faci daca vrei sa iesi la plimbare sau la un suc, dar constati ca nu ai cu cine?!

Vrei sa inviti pe cineva la tine acasa de sărbători sau de ziua ta, dar nu ai pe cine. Si iti dai seama ca esti in acel moment al vietii cand nu ai prea multi prieteni sau niciun prieten.  Sau iti dai seama ca nu mai stii nimic de prietenii vechi.

Te întrebi adesea ce sa faci ca sa ai si tu prieteni.

Iata ce poti face, pentru a cunoaște oameni, iata cateva idei si sfaturi pentru a cunoaste oameni noi ce iti pot deveni prieteni adevarati:

Dacă ești invitat(a) la o petrecere, nu ezita sa mergi! Nu stii ce prietenii vei lega acolo. În plus, socializarea este binevenit întotdeauna!

Evita sa te împrietenesti online, nu poti sa stii peste cine dai pe tot felul de site -uri pe internet. Mai bine evită!

Dacă ai tăi colegi de munca organizează o iesire in oras, mergi si relaxeaza-te alaturi de ei! Fii deschis (a).

Te poti împrietenit si cu vecini, daca instinctul nu te înșeală. Poti descoperi oameni buni, chiar printre vecinii tai de la bloc!

Dacă ai avut prieteni buni in copilarie, ii poti cauta pentru a reinoda prietenia, chiar dacă nu v-ati mai văzut de ceva timp sau nu v-ati mai vorbit. Vei descoperi ca unele prietenii sunt eterne, în ciuda timpului.

Dacă cineva încearcă să te scoată în oraș, si daca ai chef sa iesi, poti sa iesi. Nu mai refuza toate cererile de iesit in oras.

Dacă ești o persoană introvertita, timidă, poti merge la un psiholog care sa te ajute sa iti învingi timiditatea.

Da o petrecere la tine acasa! Simte-te bine alaturi de amicii tai, și imprieteneste- te cu cine iti place mai mult!

Daca mergi des la biblioteca, pentru a citi carti sau pentru a imprumuta carti interesante de citit, trebuie sa tii cont ca poti intalni si acolo persoane fascinante, cu aceeasi pasiune ca si tine, lectura, care iti pot deveni prieteni adevarati. Trebuie doar sa ii observi si sa le dai o sansa pentru a intra in viata ta!

Fii amuzant. Oamenii iubesc persoanele care sunt pozitive si care creeaza o atmosfera frumoasa, plina de zambete.

Fa-te placut oamenilor din jur, insa nu trbuie sa faci nimic din ceea ce nu doresti, doar pentru a fi acceptat. Fii tu insuti, nu juca teatru pentru a fi placut de oamenii din jur!

Ca sa castigi prieteni, fii sincer. Intotdeauna fii sincer cu cei din jur! Greu mai gasim in zilele noastre persoane sincere.

Fii o persoana optimista, deoarece nimanui nu ii place sa aiba alaturi oameni care te fac sa fii si tu negativ, care impovareaza cu griji, stres si probleme pe toti cei din jur.

Daca ai un prieten care iti e aproape sufleteste, care te intelege si te sprijina la nevoie, daca ai un prieten care te asculta, pastreaza-l in viata ta! Timpul si viata ne duc uneori, poate, pe carari diferite, insa intotdeauna prietenii adevarati se pastreaza!

Pastreaza in viata ta oamenii care isi fac timp si pentru tine, insa nu accepta pe cineva care te foloseste si care apare in viata ta si dispare cand are chef, nu accepta pe cineva in viata ta care nu te apreciaza si care se bazeaza pe sentimentele tale pentru el, care e convins ca poate disparea si aparea cand vrea el in viata ta!

TU ai prieteni adevarati? Cati prieteni apropiati ai?