Cum sa fii trist, cand ai atatea motive de bucurie?

Cum sa fii trist, cand exista muzica pe Pamant? Cum sa fii trist, omule, cand exista soare? Cum sa fii trist cand poti face atatea lucruri care iti pot bucura sufletul? Cum sa fii trist, cand ai minim doi prieteni buni? Cum sa fii trist, omule, cand poti fi oriunde vrei tu, in lumea asta mare? Cum sa fii trist, cand sunt atatea carti, de citit?

Cum sa fii trist, cand ai atatea motive de bucurie?
Cum sa fii trist, cand, desi nu ai un singur lucru pe care ti-l doresti, ai o mie de alte lucruri frumoase si utile in viata ta?! Cum sa fii trist, cand ai atatea persoane dragi alaturi> Cum sa fii trist, cand ai zambetul copilului tau? Cum sa fii trist, cand, o poti lua de la capat, oricand doresti, daca nu mai esti multumumit cu viata ta?! Cum sa fii trist, cand, exista o solutie pentru toate?! Cum sa fii trist, cand vantul iti poate mangaia obrazjii?

Omule, fericirea ta nu depinde de o anumita persoana, ci depinde doar de tine! Priveste-te in oglinda! Iti place ceea ce vezi> Ai vrea sa schimbi ceva la tine? Schimbarea celor din jur incepe cu tine. Iubeste ceea ce ai, iubeste-te pe tine, iubeste-i pe cei din jur! Viata chiar este magnifica! Nu doar frumoasa, ci minunata! Fa ceea ce iti place si fii fericit! Asculta muzica preferata, alearga descult prin iarba verde, asculta cantecul pasarelelor, joaca-te cu minunatiile tale de copii, canta, danseaza, coloreaza, citeste multe carti, nu ezita sa iesi in oras cu prietenii buni.

Nu voi conteni sa spun ca partea plina a paharului trebuie privita intotdeauna, nicidecum nu ne putem axa pe ceea ce nu avem. Si da, ambitia indeplineste visuri! Deci lupta sa ai ceea ce iti doresti! Nu te opri de la primul obstacol!

Tine minte:
Cu cat ai mai putine asteptari de la cei din jur, cu atat vei fi mai putin dezamagit!

Cum sa fii trist, cand te asteapta atatea lucuri bune, cand ai atatea sperante, atatea visuri si mii de bucurii vor sa intre in viata ta?!

Incearca sa faci pace cu tine insuti, apoi cu cei din jur. Iti va fi cu siguranta, mai bine. Iubeste! Cand iubesti si esti iubit, toate iti merg mai bine, iar fericirea ti se citeste pe chip! Nu refuza iubirea! Las-o sa intre in viata ta! Las-o sa te cuprinda!

Pastreaza-ti inima curata si toate clipele de bucurie in ea! Lasa in urma trecutul. Fii un om bun.

Cum sa fii trist, cand poti gasi, zi de zi, cel putin un motiv de bucurie?! Zambeste! Fa-i pe cei din jur sa zambeasca. Fii o persoana vesela iar cei din jur vor fi si ei mai veseli.

Cum sa fii trist, cand… e soare afara?! Primeste-l in viata si in sufletul tau, si fii un om fericit!
Hai, iesi la o plimbare, sa vezi cate minunatii sunt afara! Hai, lasa tristetea deoparte.