Cum sa alegi numele potrivit pentru copilul tau

Vei deveni parinte in curând si nu stii ce nume sa alegi pentru copilul tau?

Da, stim cu totii ca alegerea numelui copilului este foarte important. De aceea, inca de cand ai aflat ca vei avea un copil, trebuie sa te gandesti la nume posibile pentru el.

In primul rand, lasă-mă să iti spun că vei “simti” ce nume i se potriveste bebelusului tau. Da, ai citit bine. Vei simti ce nume este cel mai potrivit pentru copilul tau din burtica. Eu am simtit ce nume i se potriveste copilului meu, încă de când am aflat de existenta lui.

Ca sa te inspiri, poti lua calendarul in mana si te poti uita acolo de nume. Cu siguranta vei gasi ceva nume frumoase care iti vor atrage atenția. Noteaza-te într-o agenda sau pe o coală de hârtie, pentru a face selectia finală mai tarziu.

Uită-te cu atentie in calendar si scrie in agenda sau pe coală de hârtie toate numele care ti se par frumoase.

De asemenea, pentru a alege un nume frumos pentru copilul tau, poti discuta cu prietenii, cu familia.

Dacă vei naște în perioada în care este o anumită sărbătoare mare, te poti inspira si poti boteza copilul cu un nume de sfant din acea zi in care vei naste. Sau un nume inspirat din sărbătoare foarte apropiată de ziua nasterii copilului tau.

De multe ori, avem tendința să asociem un nume cu o persoană. Astfel, daca o persoana draga poarta un anumit nume, parca am dori si noi avem nume pentru botezul copilului nostru. Dacă o anume persoana nu ne place, parca nici numele ei nu ne place prea mult.

Astfel, te poti inspira si din ce auzi de la cei din jur, dar, tu si tatăl copilului trebuie sa luati hotărârea finală, nimeni neavând “dreptul”sa aleaga numele copilul vostru, nici macar nașii de botez ai copilului!

Dar, daca nasa ori nasul poarta un nume ce va place mult, ii puteti pune acel nume si copilului vostru!

Pe diverse site uri si bloguri, veti gasi liste întregi cu nume de copii, ordonate alfabetic, din care puteti alege numele care va plac.

Evitați să puneti nume astfel incat sa faceti cacofonii! Țineți cont de numele de familie!

Nu puneti copilului, la naștere, nume ciudate, prea sofisticate, care se scriu si se pronunță greu! Ganditi-va la viitorul copilului!

Alege-ti un nume de sfânt, pentru a fi ocrotit. Asa se spune, sa punem un nume de sfânt copilului.

Unii părinți aleg sa puna un nume de botez copilului, alți părinți aleg doua nume de botez. Dar sunt si părinți care pun copiilor si cate trei sau patru nume de botez, ceea ce mi se pare exagerat. În mod normal, copilul este strigat pe un singur nume. Deci, de ce sa punem patru nume?!

Atunci când un copil vine pe lume, te simti cu adevarat împlinit. Ai grija de copilul tau si iubeste-l neconditionat! Dumnezeu te-a binecuvantat cu o fiinta care sa te bucure nespus de acum incolo.

Iti doresc sa ai un copil sănătos, indiferent de numele pe care îl va purta!