Ce trebuie sa contina ghiozdanul unui scolar in primul an

Cand copilul tau incepe Clasa Pregătitoare, o nouă etapă va începe în viață lui, iar tu, ca părinte, ai o mie de gânduri, de emotii si de intrebari.

Ce rechizite punem in ghiozdanul copilului nostru? Ce obiecte utile ar trebui sa pui in ghiozdanul copilului tau?

Curând, copilul tau va merge la școală, în Clasa Pregătitoare. Ghiozdanul lui trebuie sa conțină tot ceea ce ii este necesar. Nu te teme, doamna învățătoare, sau domnul învățător, te va anunța ce trebuie sa conțină ghiozdanul unui copil ce va merge la școală în Clasa Pregătitoare.

Dacă vrei să ii cumperi copilului tau înainte de începerea școlii macar o parte din rechizite, iată, mai jos cateva informatii despre ce rechizite ar trebui sa conțină ghiozdanul unui copil care va merge la scoala:

1. Penar. Acesta trebuie sa conțină culori de calitate, carioci, un stilou, o ascutitoare, guma de sters, creion de contur. Asigura-te ca toate creioanele sunt ascutite, le vei verifica si le vei ascuți zilnic, daca este cazul.

2. Caiete cu foi veline. Ii vor trebui minim doua caiete cu foaie velina.

3. Caiet de matematică, cu pătrățele mari.

4. Caiet de dictando. Caietele se etichetează, se trece numele pe fiecare eticheta, care le lipește pe caiet, pentru a sti fiecare copil care este caietul lui.

5. Cărți. Acestea vor fi cumpărate de către doamna învățătoare, care va va anunța ceea ce au nevoie scolarii iar tu, ca parinte, iti vei face o lista pentru  a le procura.

6. Forfecuta pentru a decupa la școală diverse materiale didactice, forfecuta cu margini rotunjite, pentru a evita sa se intepe in ea.

7. Bloc de desen, acuarele de calitate, pensule de dimensiuni diverse, borcanel cu capac, pentru a pune apa in el, pentru a picta.

8. Cărți de povești. La momentul potrivit, doamna învățătoare va va instiinta ce carti anume sa aduceti la scoala, pentru copil. De obicei, se cer carti cu desene ilustrate si povesti.

9. Lipici solid.

10. Etichete pentru carti si caiete. Ii puteti lua cu eroii din desenele animate preferate.

11. Servetele uscate. Servetele umede.

12. O jucărie sau mai multe. Fiind in Clasa Pregătitoare,  doamna învățătoare ii la lasa sa se si joace, la sfârșitul fiecărei ore, pentru a se relaxa.

13. O camasa sau o bluza de schimb, în funcție de anotimp. Sa aiba la el, în eventualitatea ca va avea nevoie sa se schimbe, daca va transpiră sau daca se va uda cumva.

14. Plastelina. Neaparat sa fie de calitate. Culori variate.

15. Numaratoare (socotitoare), folositoare la orele de matematică.

16. Magneti de pus pe tabla, cu zâmbete.

17. Cartoane colorate si foi colorate.

18. Coperți pentru caiete si coperți pentru carti.

19. Ștampile cu frunze, fulgi de nea.

20. Multa rabdare, optimism,  voie buna si zambete.

21. Pachetelul cu mancare, pe care îl poți pune într-o caserola.

22. Sticla cu apa va fi necesară în ghiozdan, zilnic.

Nu uitati sa ii scrieti numele, undeva, pe ghiozdan sau in interior, pentru a nu se crea confuzii.

Daca descoperi ca ai uitat sa pui ceva in ghiozdanul copilului tau, nu fii ingrijorat(a), TOTUL VA FI BINE!

P.S. Tu ce ai pus in ghiozdanul copiilor tai in prima zi de scoala?

Mult succes la scoala!