Cum iti ferești copiii de pericolele din casa – Siguranta copiilor

Casa trebuie sa fie un mediu sigur pentru copiii nostri.

A fi părinte, nu este usor si trebuie sa dai dovada de responsabilitate in primul rand, si sa vezi eventualele pericole ce il pândesc pe copilul tau.

Discutam despre pericolele din casa. Un subiect foarte important din vietile noastre de parinti sau bunici.

La ce sa fim atenti atunci când avem copii mici in casa?

Iata la ce ar trebui sa fim atenti pentru a evita accidentele ce pot surveni în propria locuinta:

1. Verifica toate dulapurile si mobila, asigura-te ca le -ai prins în perete, pentru ca bebe sa nu ajunga sa tragă de ele si sa cada pe el vreun dulap sau vreo mobila. Doamne fereste!

2. Nu lasa paturi sau perne in patutul bebelusului, cand doarme nesupravegheat. Într-o fracțiune de secundă, își poate trage păturică pe fata si se poate sufoca.

3. Ai grija sa pui cutitele de bucătărie intr un sertar, cat mai sus posibil, pentru ca niciunul dintre copiii familiei tale sa nu ajunga la ele.

4. Medicamentele, cremele, toate trebuie puse si ele cat mai sus, pentru ca al tau copil sa nu aiba acces la ele. Se poate îneca cu medicamente sau poate înghiți diverse creme ce ii pot face rau.

5. Daca mai ai copii mai mari in casa, ai grija unde pui jucariile specifice pentru varsta lor, deoarece acestea pot contine piese mici, ce pot fi inghitite de cei mici. Sorteaza jucariile.

6. Ai grija si la condimentele din bucatarie, pune-le si pe acestea in alt sertar, sus, unde copiii mici nu pot ajunge.

7. Verifica fiecare colt al casei, sa nu existe mucegai.  Mucegaiul face rau organismului.

Daca exista, scapa de el cu o solutie speciala antimucegai.

8. Pune aparatori pe colturile mobilei, pentru a nu se rani in colturi, cand bebe incepe sa mearga.

9. Daca ai pat de mijloc in dormitor si daca cel mic mai doarme in el, pune aparatoare de pat. I se mai spune bariera protectie pat, margine de siguranta pentru pat. Eviti astfel sa cada din pat copilul.

Aceste protectii de siguranta pentru pat le poti gasi in diverse magazine, in diferite culori si modele, deci, vei avea de unde alege modelul preferat.

10. Indiferent de varsta copiilor, cand gătești, evita sa gătești pe ochiurile dinspre marginea aragazului, pentru a evita evenimente nedorite! Copiii sunt curioși, se joaca, aleargă, evita deci sa răstoarne vreo oala cu mâncare fierbinte pe piele!!

11. Într-un dulap, pe rafturile aflate cel mai sus, pune toate soluțiile de curățat bucătăria si baia.

12. Ai grija unde tii acele de cusut in casa. Ascunde-le, pune-le undeva unde copiii sa nu aiba acces niciodată!

13. Nu lasa un bebeluș nesupravegheat in scaunul de masa, nici macar o secunda! Se pot intampla tragedii, Doamne fereste!

14. Cand coci o prăjitură în cuptor, asigura-te ca nu vor veni copiii în bucătărie si ca nu vor pune mana, daca este foarte fierbinte cuptorul. Copiii nu trebuie sa alerge prin bucătărie, mai ales cand se gătește în acea bucătărie.

15. Cand bei o cafea, evita sa tii copilul in brate, daca aceasta este fierbinte.

Niciodată sa nu lasi copiii mici, in casă, nesupravegheati!

MULTA SANATATE!

P.S. Tu cum iti protejezi copiii de eventualele pericole din casa?