Ce jucarii si jocuri prefera copiii de doi-trei ani

Observ cu bucurie, ca, copiii din zilele noastre sunt foarte inteligenti. Jocul are un rol foarte important in dezvoltarea personalitatii lui. Copilul trebuie lasat sa se joace asa cum vrea el, atata timp cat nu este periculos acel tip de joc.

Ce jucarii prefera copii la doi-trei ani?

La varsta de doi spre trei ani, copiii, baieti si fete, adora jocul. Cu ce fel de jucarii prefera sa se joace copiii la aceasta varsta? Ce fel de jocuri prefera ei?

Ei bine, majoritatea copiilor la doi, trei ani, adora sa alerge si sa se joace cu alti copiii, sa fie creativi, sa danseze si sa cante diverse cantecele, inventate de ei sau auzite si retinute.

Copiii la aceasta varsta adora sa deseneze, sa coloreze carti, sa le fie citite povesti, in special seara, inainte de culcare.

La aceasta varsta, de 2-3 ani, copiii prefera masinile, chiar si fetitele prefera masinutele si pistele sau garajele pentru masini. Am intalnit multe astfel de fetite. Dar am intalnit si baietei carora le place sa se joace cu papusile. Nu e neaparat ca fetitele trebuie sa se se joace doar cu papusile iar baieteii cu masinutele.

La mare cautare la acesta varsta sunt si diversele tacamuri de gatit, mingea, diverse cuburi de construit sau minunata creta pe care sa scrie si sa deseneze pe asfalt.

E varsta la care imaginatia zburda si copiii isi arata creativitatea.

Unii copii, indiferent de varsta, adorm tinand in brate un animal de plus sau o alta jucarie preferata. Puiul meu nu se da in vant dupa plusuri, cel putin nu acum. Rar le baga in seama. In schimb, adora masinutele. Si instrumentele muzicale.

P.S. Puiul tau ce jucarii si jocuri prefera?