Alergiile au un rol important in dereglarea somnului copiilor Somnul este foarte important pentru dezvoltarea armonioasa si sanatatea copiilor si oamenilor.

In momentul in care alaptezi un copil, se recomanda cel mai adesea, a nu se consuma lactate de vaca, deoarece  bebelusul poate fi alergic la acest lapte de vaca.

Pentru ca sunt multe persoane care nu stiu inca, laptele de vaca produce alergii, care pot afecta sistemul respirator, sistemul digestiv si nu numai.

Vreau sa atrag atentia asupra faptului ca alergiile sunt in mare legatura cu trezirile nocturne ale bebelusului sau ale copiilor.

De ce se trezeste bebelusul(copilul) atat de des noaptea si se foieste? Ei bine, daca te intrebi asta, e bine sa stii ca bebe poate e alergic la laptele de vaca si de aceea se trezeste aproape toata noaptea si e agitat, irascibil si plangacios, greu de readormit si de linistit. Pentru ca, de fapt, el se agita asa deoarece il doare burtica.

Laptele de vaca trebuie evitat atunci cand alaptezi, dar si apoi, cand vei incepe diversificarea. Atat laptele propriu-zis, cat si toate produsele care contin proteina animala din lapte de vaca.

Ii poti face copilului analize specifice care sa descopere eventualele alergii, fie alimentare, fie pentru sistemul respirator. Atentie, insa! Aceste teste uneori nu sunt relevante, mai exact, copilul poate fi alergic dar sa nu iasa la analiza de sange.

Daca bebelusul nu iti doarme noaptea, desi are scutecul curat, nu ii este foame si nici sete, nu ii dau dintii, este de neconsolat, ar fi indicat sa iei in calcul si aceasta varianta a alergiilor. La laptele de vaca sau la praful de casa, de exemplu. Pentru ca nu avem cum scapa de praful de casa definitiv, oricat de mult am face curatenie.

Cei mai predispusi la alergii sunt cei cu  pielea alba, in special blonzii sau roscatii.

Alergiile pot aparea la orice varsta si pot disparea lent sau rapid! Daca un copil este alergic la laptele de vaca, si nu este descoperit acest lucru, un timp indelungat, pot aparea complicatii, un exemplu ar fi inceput de astm.

P.S. Te-ai confruntat vreodata cu vreun tip de alergie?