Ce faci atunci cand ai copilul racit?

Virusii dau raceala. Te simti groaznic cand esti racit. Inchipuie-ti cum se simte copilul tau atunci cand este bolnav. Pentru a preveni racelile, putem evita contactul cu persoanele bolnave.

Ce poti face atunci cand ai copilul racit?

Il tii in casa! Nu il scoti afara cateva zile, mai ales daca are febra si mai ales daca e iarna afara! Pentru ca ii poti agrava situatia, si pentru ca este si contagios, deci poate da virusul si altor copii.

Nu il trimiti la gradinita, ca sa nu mai des si altora boala!! Dar mai ales pentru propria lui sanatate!! Copilul racit are nevoie de odihna, liniste, sucuri naturale din fructe, hidratare, tratament prescris de medic.

Ai mai multa rabdare cu el, deoarece este irascibil, agitat. Sau somnoros. Lasa-l sa doarma ori de cate ori simte nevoia, pentru a se reface.

Nu primi pe nimeni bolnav pe la tine. Un virus in plus i-ar mai lipsi copilului!

Te inarmezi cu rabdare pentru noptile albe ce vor urma.

Cand ai copilul racit, nu mergi in vizita la nimeni!!

Nu scoti copilul in locuri aglomerate.

Nu fumezi in incapere cu copilul!

Speli des copilul pe maini, cu apa calda si sapun.

Pentru a desfunda nasul, poti folosi apa de mare, ser fiziologic sau picaturi de nas, prescrie de un medic pediatru.

Daca il ai la gradinita, in primul an iti va raci foarte des si vei fi tentat sa il retragi. Cunosc sentimentul, din pacate. Totul va reveni la normal, ai rabdare si fii optimist!

E cumplit sa ai copilul bolnav si suferi mult cand nu il vezi vioi si fericit. Ai vrea sa iei tu raceala ca el sa fie bine, sanatos. Insa acest lucrul nu e posibil, dar poti face in asa fel incat sa ii usurezi situatia.

Multa sanatate!