Ce am invatat de la viata – Cuvinte frumoase pentru suflet

Am invatat de la viata ca Dumnezeu nu le lasa niciodata. El te ridica dupa ce te lasa sa crezi ca ai cazut, pentru a aprecia ceea ce ai deja, pentru a nu te mai plange de viata ta care nu e chiar atat de rea. Dumnezeu scoate din viata noastra anumite persoane cu influenta nefasta asupra noastra si trebuie sa intelegem ca in ciuda faptului ca ne doare in acel moment, mai apoi, vom realiza ca a fost un lucru bun ca anumite persoane au iesit din viata noastra, dezamagindu-ne cumva. Am invatat de la viata ca tot raul este spre bine. Si ca dupa fiecare ploaie, soarele va rasari si mai puternic, mai frumos si mai stralucitor!

Am invatat de la viata ca trebuie sa te pretuiesti si ca nu trebuie sa te multumesti cu putin, mai ales cu oameni care nu te merita si care te fac sa suferi. Lacrimile tale sunt nepretuite. Ele nu se mai intorc, o dats ce au curs pe obraz. Indiferent de promisiunile acelui om care ti le-a provocat, sa stii ca timpul e ireversibil si sa fii constient pe deplin ca acele amare lacrimi nu mai pot fi date inapoi. Invata-ti lectia la timp. Astfel, vei economisi timp valoros din viata ta, pe care o poti trai asa cum iti place, multumit cu tine insuti, dar mai ales multumit de propria persoana si de realizarile tale.

Am invatat de la viata ca optimismul este cheia principala a succesului. Apoi urmeaza motivatia de a realiza acel ceva, dorinta de a ajunge undeva.  Dorinta de a fi pe propriile picioare si de a nu datora nimic, cuiva. Nimanui. Asa ar fi mai corect spus. Iar cand pui noaptea, capul pe a ta perna, sa fii multumit ca ai avut o zi de succes.  Sa n-ai regrete, indiferent de reusita. Sa stii ca ai incercat suficient. Sa nu te lasi batut niciodata. Sa iti indeplinesti vis dupa vis. Sa zambesti. Sa tii

aproape toate persoanele care cred in tine, te sprijina si care iti “vad” sufletul minunat. Sa indepartezi oamenii care te lasa la greu. Sa mergi pe drumul tau.  Sa fii puternic. Optimist.

Am invatat de la viata ca oricat de rau te-ai simti intr-o anume zi, urmatoarea zi te poti simti grozav de bine. Stiu, e putin ciudat si contradictoriu, insa e purul adevar.

Am invatat de la viata ca, in primul rand, trebuie sa te iubesti tu. Pentru ceea ce esti. Un om frumos, sau mai putin frumos fizic, insa cu un suflet minunat.

Am invatat de la viata ca frumusetea adevarata izvoraste din interiorul nostru. Pastreaza-ti sufletul curat. Si optimismul in viata ta. Sunt esentiale: curatenia sufleteasca si optimisul. Speranta. Increderea de sine.

Am invatat de la viata ca totul in jur e minunat, daca ai ochi sa vezi asta. Si timp. Priveste intotdeauna partea plina a paharului si nu te vaicari axandu-te pe cea goala.

Am invatat de la viata ca intotdeauna e loc de mai bine, insa e cineva constient ca se poate si mai rau?!

Multumeste-i lui Dumnezeu pentru ceea ce iti ofera si zbate-te sa ai mai mult. El iti deschide usi. Trebuie doar sa ai curaj sa intri.

Am invatat de la viata ca trebuie sa pleci atunci cand simti ca nu mai faci parte din acel”peisaj”, cand simti ca te transformi in ceva sau cineva de care nu iti place, cand nu te mai simti apreciat, iubit sau respectat. Ciorba reincalzita nu va mai avea niciodata acelasi gust. Oamenii nu se schimba. Cum iti asterni, asa vei dormi. Adevarat proverb.

Am invatat de la viata ca binele intodeauna invinge raul si ca soarele rasare si pe strada celui mai trist om!

Am invatat de la viata ca toate se asaza usor, usor. Important e sa ai rabdare, sa vina si momentul tau. Si va veni!

Am invatat de la viata ca mai devreme sau mai tarziu, vei pleca din acel loc in care te simti nefericit si vei ajunge exact in acel loc unde iti vei gasi fericirea.

Am invatat de la viata ca lucrurile bune dupa multa suferinta, tocmai pentru a fi cu adevarat apreciate.

Am invatat de la viata ca oamenii frumosi (sufleteste) trebuie pastrati si ca lucurile marunte iti pot umple sufletul.

Zambeste! Va fi bine!