V-ati saturat sa incarcati telefonul in fiecare zi? Ati uitat incarcatorul sau stiti ca nu veti avea energie electrica pentru o vreme? Aici va propunem o serie de schimbari pe care le puteti face in setarile telefonului dvs. pentru a economisi energie si pentru a va face ca bateria dispozitivului sa nu moara atat de repede.

Durata scurta de viata a bateriilor este inca o problema nerezolvata in industria telefoniei, care inca cauta formula magica, astfel incat nu trebuie sa incarcam in fiecare zi dispozitivele noastre inteligente.

In timp ce cautam solutii, va vom prezenta noua trucuri pentru a beneficia din plin de bateria telefonului dvs. mobil.

1. Reglati luminozitatea ecranului

Luminozitatea ecranului are un impact mare asupra consumului de baterie al telefonului dvs. mobil.

Accesati Setari> Afisaj si Luminozitate.

De asemenea, puteti dezactiva optiunea de “luminozitate automata”, deoarece este de obicei optimizata la un nivel destul de ridicat.

2. Opriti vibratiile

Aceasta este o alta caracteristica care consuma o multime de baterie. Daca nu aveti nevoie de aceasta, opriti vibratia apelurilor, notificarile mesajelor sau de fiecare data cand apasati pe ecran.

3. Reduceti timpul de blocare al ecranului

O mare parte din durata de viata a bateriei este consumata in timpul utilizarii ecranului initial.

Cu cat mai intunecat este ecranul dupa utilizare, cu atat mai multa energie veti economisi. De aceea este o idee buna sa reduceti timpul care trece la blocarea automata a ecranului.

Pentru aceasta mergeti la Setari> Blocare automata> selectati Setari> Afisaj> Dezactivare> selectati cat timp.

Bateria telefonului dureaza putin timp? Ce trebuie sa faci

4. Dezactivati conexiunile Wifi si Bluetooth

Atat conexiunile Bluettoth cat si cele Wifi consuma multa energie de la baterie. Daca nu le folositi in mod activ, asigurati-va ca le dezactivati. Nu exista niciun motiv pentru a merge cu conexiunea Wi-Fi activata.

Atat noile modele Android cat si iPhone au optiuni pentru a porni si a dezactiva ambele conexiuni de pe ecranul de intampinare, fara a fi necesara accesarea meniului Setari.

5. Dezactivati urmarirea GPS permanenta

Aceasta este o alta functie care consuma mai multa baterie. Puteti sa o controlati si sa o predeterminati atunci cand doriti sa o activati in setarile diferitelor aplicatii.

Pentru a face acest lucru, accesati Setari> Confidentialitate> Locatie. Veti gasi o lista a tuturor aplicatiilor dvs. si optiunea de a modifica preferintele de utilizare de la “niciodata” la “intotdeauna” sau “cand se utilizeaza”.