Avantajele trezitului devreme – De ce sa te trezesti devreme dimineata ?

„Cine se scoala de dimineata departe ajunge” spune un cunoscut proverb romanesc. Este adevarat ca daca te trezesti dis-de-dimineata faci mai multe activitati, deoarece timpul este de partea ta.

Avantajele trezitului devreme sunt :

1. Realizezi mai multe activitati intrucat ai mai mult timp la dispozitie.

2. Te simti energic daca te trezesti dimineta. Spalatul pe fata cu apa rece te va trezi si te va revigora. Dupa un somn odihnitor vei avea chef sa mergi la scoala sau la serviciu. Vei avea timp sa iesi la plimbare, sa platesti facturi si sa mergi la cumparaturi.

3. Poti vedea cum rasare soarele, iar vara tabloul rasaritului de soare este superb. Primele raze care sparg patura de intuneric si lupta zorilor de zi cu noaptea imbraca dimineata intr-o mantie de lumina stralucitoare.

4. Trezitul devreme si gimnastica de dimimeata te pastreaza in forma iar silueta ta va fi zvelta. Se stie ca persoanele active sunt mai slabe decat persoanele mai lenese.

5. Daca iti este greu sa te trezesti din pat si amani mereu momentul, in speranta ca mai prinzi cateva minute de somn, trebuie sa stii ca acest lucru iti face rau. Dormi noaptea cand trebuie si dimineata te vei trezi binedispus.

Ca sa te trezesti devreme si sa fii in forma maxima, culca-te la ora 22, cel tarziu la miezul noptii. Astfel, daca vei dormi cel putin 8 ore, iti vei reface bateriile si vei fi energic toata ziua.