Aparentele insala – Nu tot ceea ce arata bine este bun

Ieri seara am fost la cumparaturi. Am cumparat de la mancare, fructe si legume, pana la rochite si posetute.Trec peste faptul ca am lasat acolo cateva milioane bune si nu m-am ales cu mare lucru si vreau sa povestesc esentialul.
Vreti sa stiti de ce aparentele insala? Iata un simplu exemplu…

Cum imi plac fructele, am cumparat cateva, printre care pere… Oau, dar ce minunat gust imi inchipuiam sa aiba perele! Erau de doua feluri, unele mai ovale, altele mai rotunde, din nu mai stiu ce tari, in orice caz, din tara noastra nu.
Am luat cateva din ambele tipuri de pere. Initial n-am vrut sa iau decat din acelea ovale, desi nu aratau extraordinar, dar mi se pareau ok. Am zarit imediat si multimea de pere rotunde, galbene, care aratau super bine. Mi-am inchipuit ca sunt tare gustoase si zemoase. Ajung acasa, spal 2 pere, cate una din fiecare tip, musc cu pofta si…. surpriza! Para cea ovala, cu o forma mai ciudatica, era gustoasa, putin cam tare, insa buna la gust.
Cat despre para ovala care arata extraordinar…. NU AVEA NICIUN GUST, doar ca riscai sa iti spargi dintii in ea! Nu am putut sa o mananc…

Deci, nu tot ceea ce arata bine la exterior, este bun cu adevarat! Aparentele insala, nu? Ca si in cazul oamenilor! La exterior(ambalajul) arata super, insa nu are niciun farmec, nu are caracter sau suflet…

Am vrut sa dau un exemplu banal dintr-o experienta recenta, nu sa fac reclama la nimic sau sa va plictisesc!

Morala?
Degeaba te aranjezi la exterior, daca nu ai grija si de … interior! Ingrijeste-te si de suflet, fa fapte bune, zambeste mai mult si uraste mai putin!
Mergi la Biserica, roaga-te pentru binele tau si al tuturor, iubeste, traieste cu bunatate, iarta, nu mai barfi, multumeste-i lui Dumnezeu pentru tot ceea ce iti ofera!

Daca intalnesti pe cineva bine imbracat, nu inseamna ca este neaparat o persoana buna sau culta!
Acorda atentia necesara si persoanelor care nu au haine de firma, vei descoperi cu siguranta niste persoane placute!
Poti da peste persoane fumoase sufleteste care nu sunt ipocrite, dar poate nu iti vei oferi sansa de a le cunoaste, doar pentru ca nu sunt extraordinar imbracate!

Pupici!