Alimente de toamna care te ajuta sa fii sanatos

Pe langa melancolia produsa de peisajul mirific determinat de caderea frunzelor, toamna aduce cu ea si diverse legume si fructe care ne intaresc sistemul imunitar.

Usturoiul – Indiferent de anotimp, aduce doar beneficii organismului, fiind numit si “antibiotic natural”.

Dovleacul – Copt sau in placinte, pe langa gustul si aroma minunate, dovleacul este si sanatos, deoarece contine antioxidanti, beta-caroten, acid folic si vitamina C.

Merele – In sucuri sau naturale, merele sunt sursa de vitamine si antioxidanti pentru organismul nostru, deci consumati-le zilnic! Le gasim atat toamna, cat si in restul anului.

Perele – Dulci, zemoase, de dimensiuni si soiuri diferite, perele sunt preferatele multora. Ca si merele, ele contin multe vitamine, fibre, potasiu, fier si vitamina C, atat de necesare organismului si ne hidrateaza, continand aproximativ 80 % apa.

Gutuile – Sunt la mare cautare, mai ales pentru a face din ele dulceata. Aromate, ne fac parca cu ochiul, imbiindu-ne. “Rude” apropiate cu merele si perele, continand mai putina apa insa numeroase minerale, zaharuri simple si vitamine.

Smochinele – Adevarate surse de vitamine precum: vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, dar contin si fier, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, potasiu si clor. Naturale sau uscate, consumul de smochine inseamna sanatate!

Sucuri, compoturi, gemuri, dulceturi, marmelade sau jeleuri, e alegerea fiecaruia cum vrea sa consume fructele de toamna!