Afectiuni care se agraveaza iarna – Boli agravate cand e frig

Frigul, gerul si ninsoarea sunt specifice iernii. Pe langa zilele de sarbatoare pe care le petrecem mai mult in casa, cu familia, la caldura, mai sunt si zile in care mergem la serviciu si pe drum trebuie sa infruntam gerul, umezeala, poleiul sau zapada, ghetusul.
In timp ce unele persoane adora iarna, si aici se numara in special copiii si iubitorii de sporturi de iarna, unii sufera din cauza frigului, in special batranii.

Intre afectiunile care se accentueaza iarna se numara :
1. Anxietatea si depresia– lipsa soarelui poate accentua anxietatea si depresia.
Lipsa soarelui ne da stari de oboseala, lipsa de energie si ne ia cheful in general.

2. Astmul– din cauza frigului caile respiratorii se inflameaza si respiratia este ingreunata. Pentru cei bolnavi de astm, solutia ar fi sa aiba inhalatorul mereu la ei sau sa evite deplasarea prin frig.

3. Gripa– este o boala data de virusi. Pana la primavara, gripa si virozele sunt la putere.

4. Psoriazisul– se poate inrautati cand vine frigul. Caldura in casa deshidrateaza pielea inflamata si rosie. Studiile arata ca acesata boala de piele poate fi rezultatul mostenirii genetice activata de factori de mediu, vreme sau chiar de stres prelungit.

5. Artrita reumatoida-sar popular, reumastismul de care se vaita mai ales persoanele in varsta, cand vine frigul. Foarte important pentru cei cu astfel de afectiune este caldura care alina durerea si reda starea de comfort.

Sanatate tuturor si fiti linistiti, trece ea si iarna si va sosi primavara cu florile ei frumoase si apoi vara.

Vestea buna e ca iarna mai mor din microbi, datorita gerului!