Tratament natural cu unguent de ardei iute pentru dureri reumatice

Ardeiul iute face parte din familia capsicum, si este cunoscut sub denumirea de capsicum annuum. El se cultiva in tara noastra de mai bine de 300 de ani.
Pe langa gustul placut pe care il are adeiul iute, el are numeroase efecte benefice asupra organismului.

Cunosti efectele binefacatoare ale ardeiului iute?
Poate nu stiai, insa ardeiul iute te binedispune. De ce? Datorita continutului bogat intr-o substanta care stimuleaza creierul, numita capsaicina. Consumand ardei iute, este eliberata mai multa endorfina (hormonul fericirii).
Capsaicina aplicata local, reprezinta un tratament eficient pentru durerile de cap si pentru cele provocate de osteoartrita.

Desi ne place iarna, vremea rece ne poate accentua durerile reumatice. Stiai ca exista unguente pe baza de ardei iute?
Ai folosit pana acum? Daca nu, e timpul sa iti ameliorezi durerile reumatice cu ajutorul acestora.
Ardeiul iute este cel mai bun antiinflamator, deoarece contine capsaicina, precum am spus mai sus, substanta care calmeaza durerile reumatice.
Iata ce reteta poti prepara in casa si cu care te poti unge: topeste un pachet de unt intr-o cratita iar cand devine lichid, il pui fierbinte intr-un alt vas, in care adaugi 5-6 linguri cu ardei macinat. Se amesteca bine si se mai fierbe doua minute. Apoi strecori unguentul si il pui in frigider, la pastrat.
Unge-ti articulatiile cu acest miraculos unguent. Te vei simti cu adevarat mai bine. Lasa sa patrunda in piele. Maseaza articulatiile dureroase.

De asemenea, ardeiul iute contribuie la distrugerea celulelor canceroase din prostata, plamani, pancreas si poate opri un atac de cord in maxim 30 de secunde.

Ardeiul iute ajuta la stimularea metabolismului, prin actiunea pe care o are asupra structurii venoase.

O sa revin cu un articol complet, care va contine toate efectele binefacatoare ale ardeiului iute.
Multa sanatate!