Superstitii legate de plante si flori

Plantele si florile ne duc cu gandul la aer curat si relaxare. Ele ne incanta mereu privirea, ne imbata cu parfumul lor si ne induiosaza. Plantele ne bucura sufletul tot timpul, fie in parc, fie acasa, fie pe strada etc.
Florile reprezinta respect si iubire, cel mai frumos ” cadou ” pentru o femeie, indiferent de ocazie. Bine ar fi daca femeile ar primi flori si fara ocazii. 🙂 . Un gest de apreciat care spune mai multe decat o mie de cuvinte. Un gest frumos, care denota romantism, tandrete si un caracter mai mult decat ok. Exceptie faptul cand iti sunt aduse flori dupa o infidelitate.:-D .
Exista insa si superstitii in legatura cu plantele. Se spune ca nu aduce noroc cactusul tinut in casa. De asemenea, unele persoane se feresc de cale, asociindu-le cu lacrimile sau chiar deces. Nici garoafele nu sunt privite cu prea multa incredere deoarece sunt asociate inmormantarii.
Crasula, in schimb, poarta noroc si te ” scapa ” de problemele finaciare. Altii, cred in norocul trifoiului.
Salcia, este pastrata de multi oameni in casa, sfintita, presupunandu-se ca aduce sanatate. Busuiocul, menta, macul, romanita, plante cu insemnatate religioasa, aduc noroc, sanatate si bunastare. Mai ales ca ele se folosesc la botez si la imbaierea copilului.
Trandafirul, de asemenea, este aducator de noroc si belsug.

INSA, INDICAT ESTE SA NU CREDETI IN SUPERSTITII! Mai ales atunci cand nu sunt de bine, daca nu credeti, nu vi se poate intampla nimic!