Stresul, inamicul omului – Cum sa scapi de stres ?

Ne aflam in secolul XXI, secolul vitezei. Parca intreaga viata este pusa pe repede inainte (forward cum zic englezii) nu numai descoperirile din domeniul tehnic si stiintific.
Cel care ne impiedica sa fim energici sau sanatosi este stresul. Se stie ca stresul ne imbolnaveste, la fel si un stil de viata nesanatos si un program incarcat.

Cum putem scapa de stres sau cel putin sa invatam a trai cu el ?

1. Cand te simti sufocat de programul incarcat si stresant, ia o pauza, respira profund si gandeste-te la ceva frumos.

2. Ia-ti concediu si pleaca undeva sa te relaxezi, chiar si la tara. Acolo aerul proaspat, linistea iti vor incarca bateriile. In niciun caz nu lua de lucru in vacanta !

3. Daca esti credincios, apropie-te de Dumnezeu, mergi la slujba la biserica sau viziteaza manastiri. Vei simti linistea, ordinea, frumusetea si disciplina din acel mediu si te vei simti linistit.

4. Mergi la cumparaturi. Chiar daca nu-ti cumperi nimic afli noile tendinte din moda. Ia cu tine un prieten sau o prietena, de preferat unul –una cu aceleasi gusturi ca tine.

5. Mananca ciocolata, bea un ceai sau o ciocolata calda, mergi la cofetarie sau mananca fructul preferat. In niciun caz nu fuma si nu servi alcool ! Acestea mai rau te agita !

6. Mergi la plimbare in parc, cu o prietena sau chiar singur (a). Incearca sa lasi gandurile la o parte!