Solutii eficiente pentru a diminua vergeturile! Scapa de vergeturi!

Conform D.E.X., vergetura este dunga (sau șir de dungi) de culoare violacee (apoi sidefie), localizate în regiunea abdominală sau la fese și care apar în sarcină, obezitate, în boli endocrine etc. – Din fr. vergeture. Dungă provenind din întinderea excesivă a pielii în timpul sarcinii sau în unele boli.

Iata cateva solutii eficiente pentru a diminua aspectul neplacut al vergeturilor: exfoliere si hidratare, alimentatie bogata in vitaminele A, E si C, creme anti-vergeturi, masaje.

1. In primul rand, fa miscare, plimbari, alergari, gimnastica, in fiecare zi! Vergeturile se formeaza atunci cand pielea se intinde rapid.

1. Pielea are nevoie de hidratare maxima, de aceea este necesar sa bei zilnic cel putin 2 litri de lichide si foloseste creme hidratante.

2. Alimentele ce contin vitaminele A, E si C (morcovi, mere, lamai, portocale, rosii, castraveti). Deci, consuma cu incredere aceste alimente!

3. Dupa fiecare dus, aplica numai creme si lotiuni speciale pentru anti-vergeturi si maseaza usor zonele afectate pana cand crema sau lotiunea respectiva intra in piele.

4. Inainte de a aplica o crema hidratanta, efectueaza un tratament de exfoliere a celulelor moarte, In acest scop foloseste fie malai umed, fie cumpara o crema exfolianta.

5. Pe langa cremele speciale care lupta contra vergeturilor, s-a observat si efectul binefactor al uleiului de masline asupra pielii.

6. Alimentatia joaca si ea un rol important pentru sanatate si frunmusete, astefel, mananca la in fiecare zi legume si fructe.

7. O ultima solutie ar fi laserul si tratamentul cu ultrasunete.

Folosind aceste sugestii, poti imbunatati aspectul pielii tale iar efectele nu vor intarzia sa apara. Atentie insa! Elasticitatea pielii joaca un rol esential in aparitia vergeturilor! Ele se pot estompa, dar nu vor disparea definitiv, o data aparute!

P.S. Poti ascunde vergeturile inestetice… bronzandu-te!