Soarta este scrisa sau ti-o faci ca liber arbitru

Din batrani se spune ca toti avem o soarta inca de la nastere si ca nu putem sa o schimbam.

Filozofii sunt impartiti in doua tabere. Unii cred ca soarta ne este stabilita la venirea pe lume, altii considera ca liberul arbitru intervine si ne schimbam astfel soarta.

Cand se naste un copil, acesta primeste urari de viata lunga si sanatoasa.

Din pacate, evolutia omului pe parcursul vietii ii influenteaza destinul. Nu poti conduce cu viteza mare o masina sperand ca vei scapa teafar si ca vei trai o suta de ani, asa cum ti-a urat nasul la botez.

Ideea ca soarta este scrisa undeva, pentru fiecare, este intarita de unele evenimente pe care le traim. Astfel, sunt multe lucruri pe care le primim “pe tava” cum se spune. Si sunt lucruri pentru care “ne luptam” sa le obtinem si tot nu reusim, sau le obtinem cu dificultate.

Ideea cu liberul arbitru se regaseste in alegerile pe care le facem. Alegem sa renuntam brusc la un job si sa cautam altul mai bun. Alegem sa renuntam la persoana de langa noi si sa mergem pe drumul vietii cu altcineva. Pentru ca asa simtim.

Soarta este acel parcurs al vietii, traseul vietii cu evenimente placute sau nefericite. Exista in viata noastra si momente fericite dar si nefericite.

Depinde cum privesti intamplarile din viata ta. Poti da vina pe soarta sau pe liberul arbitru. Sau poti sa dai vina pe tine pentru esecuri si sa te bucuri de impliniri. Fiindca viata nu este numai fericita sau numai nefericita, este o imbinare intre cele doua…