Simptomele aparitiei eruptiei dentare – Primii dintisori ai bebelusului

Aparitia primului dintisor la copilul tau, creeaza o mare bucurie si satisfactie parintilor. La noi asa a fost. Imi amintesc ce mandra eram de faptul ca primul dinte si- a facut aparitia… Si o data cu primul dintisor (mai degraba al doilea), au urmat si noptile albe 🙂 insa asta e alta poveste 🙂

Printre simptomele aparitiei eruptiei dentare la bebelusi, enumeram:

– Salivarea excesiva, care coincide cu faptul ca bebelusul isi tine mai mult timp manutele in gurita.

– Cresterea temperaturii corpului. Atentie insa! Daca febra depaseste 38 de grade Celsius si nu scade cu antitermice, mergi la doctor pentru a descoperi care este problema.

– Irascibilitate crescuta a copilului si nevoia lui de atentie mai aprofundata.

– Copilul poate refuza mancarea, mai ales pe cea solida, preferand lichidele, datorita discomfortului creat de gingiile inflamate si rosii.

– Copilul poate avea nopti in care se trezeste mai des noaptea. Alinta-l mai mult, inarmeaza -te cu multa rabdare, tine-l in brate si mangaie-l.

Genetica joaca un rol important in aparitia dintisorilor de lapte la bebelusi. Chiar daca bebelusului tau i-au crescut dintii devreme, asta nu inseamna ca va avea dinti sensibili sau care se vor caria usor.

Ai grija de igiena dentara a copilului, spala-l pe dinti in fiecare zi,mai ales ca in zilele noastre avem norocul sa gasim in farmacii paste speciale, fara fluor, si periute pentru dintisori.