De ce nu doarme bebelusul toata noaptea – Despre somnul bebelusilor
Studiile expertilor arata ca este normal ca bebelusii sa se trezeasca in timpul noptii si ca acest lucru nu le dauneaza sanatatii lor.
Cred ca, mai degraba dauneaza sanatatii parintilor , care se ingrijoreaza si care nu dorm suficient, ajungand la oboseala cronica.
Putini sunt bebelusii care dorm intreaga noapte fara sa se trezeasca.
Bebelusii trebuie “ajutati” sa adoarma, deoarece au somnul diferit fata de al nostru, al adultilor. Fie cu san, suzeta, managaieri sau leganat, copilul trebuie ajutat sa adoarma daca e agitat.
Rari sunt copiii care adorm singuri, mai ales in camera si patutul lor. Nimic nu se compara cu mangaierea mamei, cu placuta ei caldura si infinita ei iubire,care se revarsa asupra puiului ei.
Copiii simt daca parintii sunt agitati si daca este tensiune in casa. Evitati certurile!
In fiecare seara putem tine cont de un anume ritual pentru a ajuta copil sa inteleaga ca urmeaza sa doarma, (spalatul la aproximativ aceeasi ora, masajul etc).
Bebelusul tau nu doarme toata noaptea?
Cauzele pot fi multiple:
– In camera este prea cald sau prea frig. Asigura-te ca in camera bebelusului ai temperatura si umiditatea optime.
– Copilului ii este sete sau foame.
– Aparitia dintisorilor de lapte. Il poti calma cu ajutorul gelurilor special create pentru eruptia dentara sau cu ceaiuri si remedii homeopate.
Atentie insa la folosirea in exces a gelurilor pentru gingii!
– Puseul de crestere.
– Dezvoltarea capacitatilor motrice.
– Vise urate care sperie si agita copilasii.
Excludem motivele de sanatate, cand copilul este infundat in nas de exemplu, sau tuseste etc.
Oricare ar fi motivul pentru care puiul tau se trezeste de mai multe ori noaptea, trebuie sa ai o rabdare de fier si sa iti alini copilul ori de cate ori este nevoie!
Bine ar fi daca ai avea si un ajutor care sa mai calmeze copilul noaptea, pentru a nu se epuiza atat fizic, cat si psihic, doar mama.
Somnic pufos!