Inotul este unul dintre cele mai bune sporturi pentru a pierde in greutate, a tonifia si a intra in forma. Beneficiile sale sunt multe si la toate nivelurile, imbunatateste sistemul cardiovascular, intareste musculatura fara impact asupra articulatiilor, limpezeste mintea si stimuleaza bunastarea, modeleaza silueta si este un aliat mare pentru a arde calorii si a reduce tesutul adipos din organism.

Ca activitate fizica, inotul impartaseste podiumul cu sporturile cele mai recomandate de medici si fizioterapeuti. In plus, inotul este un instrument-cheie pentru ingrijirea sanatatii dumneavoastra.

Inot pentru a pierde in greutate

Daca doriti sa slabiti cu un plan sanatos care include exercitii si o alimentatie buna, inotul poate fi aliatul ideal. Este sportul ideal daca sunteti supraponderal, deoarece instruirea in apa usureaza corpul nostru, usurand munca pentru articulatiile noastre si reducand impactul. Cu aceasta activitate fizica, puteti inota fara sa va raniti pana cand va atingeti greutatea ideala.

Pentru aceasta, avem nevoie de training pentru a indeplini anumite conditii:

O buna optiune de a arde o multime de calorii prin inot este de a efectua un antrenament de intensitate moderata, adica, la 60-70% din ritmul cardiac maxim. Este un exercitiu cardio care ajuta la arderea grasimilor. Daca la aceasta pregatire moderata intercalati intervale mai intense si mai solicitate, consumul de energie va fi si mai mare.

  • Este important sa mentineti o hidratare adecvata, desi trebuie sa beti lichide: apa este esentiala pentru a arde grasimea si, daca sunteti insetata sau usor deshidratata, procesul nu va fi la fel de eficient.
  • Este bine sa nu mancati pana la o ora dupa antrenament, astfel incat sa continuati sa ardeti grasime un timp dupa ce va opriti din miscare.
  • Este esential sa existe o consecventa si o regularitate in formare, pentru a obtine rezultate bune. Nu implicati antrenament zilnic, ci de doua sau trei ori pe saptamana si intr-un mod sustinut de-a lungul timpului.
  • In plus fata de scaderea in greutate, beneficiile inotului pentru femei includ una foarte importanta: este foarte buna pentru reducerea celulitei deoarece promoveaza circulatia si deoarece nu genereaza un impact asupra picioarelor.