Prieteni sunt aceia cu care ne simtim in largul nostru

Sunt prieteni de care nu te rusinezi sa le spui viata ta, sau ceea ce gandesti si ceea ce simti, chiar daca nu v-ati vazut de ceva timp.

Sunt si prieteni cu care nu poti discuta orice. Pentru ca suntem diferiti si ne e teama sa nu fim judecati.

Nu ne simtim in largul nostru sa povestim ce avem pe suflet, oricarui prieten. Probabil chiar inima noastra ne selecteaza aceste persoane. Si instinctul. Pentru ca el e cel care ne dicteaza de cele mai multe ori.

Nu te poti increde in oricine. Ti-e teama sa nu te critice prea aspru si sa nu te priveasca cu cine stie ce ochi.

Insa trebuie sa fii constient(a) ca cine tine cu adevarat la tine si este putin mai “dezghetat” la minte, va putea sa te inteleaga si sa se puna in locul tau, fara a judeca prea tare. Pentru ca prietenii nu au rolul de a judeca. Nimeni nu are acest “rol”, poate doar Dumnezeu.

Te revezi cu vreun prieten drag, dupa ani, drumul vostru nu mai e acelasi, fiecare cu viata sa, insa parca sunteti neschimbati. Descoperiti ca aveti atatea amintiri frumoase impreuna si ca doar viata v-a separat, fizic. Pentru ca va vorbiti cat de des puteti!

Cine nu isi face timp sa dea macar un mesaj, inseamna ca e din cauza faptului ca nu reprezinti prea mult pentru acea persoana. Si nu trebuie sa insisti.

Prietenii se regasesc in timp, oriunde, mereu. Pentru ca oricum ar fi, gandul iti zboara la acei prieteni dragi, cu care te poti distra de minune si poti rade cu tot sufletul, alaturi de care esti tu insuti.

De multe ori, simti “din prima” daca o persoana e pe aceeasi lungime de unda cu tine, atragandu-te cumva. Si deveniti prieteni apropiati fara sa va ganditi macar la asta. Cei mai buni prieteni. Pentru ca va completati reciproc si pentru ca va pasa unul de celalalt.

Prietenii adevarati sunt aceia care iti sterg lacrima si iti readuc zambetul pe buze!

Pastreaza in viata ta prietenii ce stiu cat valorezi si care pot distinge sufletul tau bun.