Noroc, intamplare sau destin? Tu crezi in soarta?

Uneori ma intreb daca fiecare persoana are, o soarta predestinata si daca nu cumva finalul este regizat inca de la nastere?!?
Se intampla uneori lucruri care iti par ca tin de ironia sortii…. Constientizezi ca unele lucruri se intampla cand vrea Cel de Sus si nu cand vrei tu….si mergi mai departe!
Fiecare cu ideile, cu motivatiile si argumentele sale….poate si educatia are un rol in a crede anumite lucruri….
Personal, cred ca unele lucruri si intamplari sunt inevitabile si cu un scop in viata noastra insa nu pot crede intru totul ca avem destinul intreg deja stabilit, asta m-ar face sa ma intreb: ” Atunci de ce ne-a mai dat Dumnezeu viata? ” . Nu ar mai fi avut sens, nu?
Desigur, precum spuneam, unele lucruri sunt de la Dumnezeu, insa doar unele, astfel, viata ti-o construiesti singur… Amintiti-va proverbul ” Cum iti asterni asa dormi”… este perfect adevarat… soarta ne-o facem singuri prin hotararile pe care le luam in decursul vietii! Conteaza ceea ce alegi in viata, visurile, dorintele tale, puterea de a lupta pentru a realiza ceva… Conteaza sa nu te dai batut (a) ca sa iti fie bine! Si pentru asta conteaza caracterul si educatia foarte mult!
Nici macar filozofii nu au reusit sa dea un raspuns concret, doar argumente pro si contra, insa mi-ar placea sa aflam cat mai multe pareri…

Voi ce credeti?