Ganduri si sentimente in luna octombrie-anotimpuri si senzatii

Suntem in luna octombrie, vara a trecut, toamna instalandu-se treptat…
Iata, frigul a venit, racoarea ne indeamna sa scotocim in dulap pentru a scoate hainele mai groase… Stocul de muraturi, dulceturi si gemuri – de tot felul- etc sunt aproape gata, imbiindu-ne cu savoarea lor. Toate arata bine, aranjate pe sortimente, facand parca cu ochiul, tentand.
O data cu toamna si cu lasarea frigului, ma incearca diverse sentimente si senzatii… melancolia, bucuria, tristetea si romantismul se impletesc in sufletul meu parca…
Ma bucur ca o noua toamna a venit si ca o noua iarna se pregateste sa ne incante, insa sufletul meu simte ca parca a pierdut ceva…. a pierdut clipe magice…clipe care nu se mai intorc…. si atunci melancolia ma cuprinde si ma trezeste doar lacrima calda care se rostogolsete pe obrazul meu….
Apoi constientizez inca o data ca totul este unic in aceasta viata… ca timpul este ireversibil… ca trebuie sa profitam din plin de tot ceea ce ne inconjoara si sa ne bucuram mai mult sufletul… Ar trebui sa pretuim mai mult persoanele din jur si sa le spunem cat de mult ii iubim… ar trebui sa simtim mai multe… ar trebui sa zambim si sa credem mai mult…
Simt atatea…. si parca nu mai simt nimic….
Anotimp dupa anotimp ne incanta sufletul, anii trec… batranetea vine iar sfarsitul nu ne iarta pe niciunii….
Nu stiu de ce am scris aceste randuri, poate simteam nevoia sa ma destainui… poate cineva ma va intelege…..poate cineva a simtit ceea ce am simtit si eu…. acea melancolie specifica….