Meseria de a fi parinte – Primele zile acasa cu bebe

Din clipa in care afli ca vei fi mamica, ceva din tine se schimba, iar din momentul in care il tii pentru prima oara in brate, realizezi ca viata ta s-a schimbat, ca de acum esti cu adevarat fericita si ca bebe este viata ta si tot ceea ce conteaza de fapt. Devii un om mai responsabil, mai bun si mai intelept.

Nimic nu va mai fi la fel, pentru ca de acum ai intalnit fericirea deplina, dar ai aflat si ce sunt grijile cu adevarat. Pentru ca un parinte ii poarta de grija toata viata unui copil, indiferent de varsta lui.

Primele zile acasa cu bebe sunt sublime, dar si putin obositoare, insa acomodarea se va produce destul de repede. Instinctul matern se declanseaza parca automat, iar tu vei sti cum sa iti ingrijesti copilul bine.

Daca vrei sa te odihnesti o noapte, nu inseamna ca nu esti o mama buna. Din contra, astfel vei fi relaxata, sanatoasa si voioasa pentru bebe. Cere ajutorul celor din jur, dormi cat mai mult, deoarece vei avea nevoie pentru a te reface.

Nu te ingrijora din orice, insa daca tu crezi ca ceva nu este in regula cu bebelusul, mergi la doctorul pediatru. E mai bine sa te intorci de la medic si sa stii ca nu are nimic, decat sa stai cu teama, acasa.

Primele zile acasa ți se vor părea magnifice, insa, precum am mai spus, si obositoare. Cere ajutorul, sa crești un copil nu e chiar așa ușor precum pare si e bine de știut ca deși ai impresia ca numai tu, ca mama, poți îngriji bebelușul așa cum trebuie, si altcineva din familie o poate face la fel de bine, ai încredere!

Pana la un anisor, cât sta in cărucior, profita si savureaza un capuccino sau o cafea, atunci cand mergi la plimbare cu bebe, deoarece apoi nu se stie daca te va mai “lasa” sa faci acest lucru, pentru ca va vrea sa descopere lumea, o data cu primii pasi.

In general, parintii asteapta cu nerabdare sa le creasca puii repede, fara sa ne dam seama ca de fapt noi, parintii, imbatranim in acest minunat timp…

Copiii cresc atat de repede!! Bucura-te si joaca-te cu puiul tau, razi cu tot sufletul, imbratiseaza-l des. E cea mai frumoasa perioada!