Machiajul in functie de varsta – Cum sa te machiezi corect

Machiajul se adapteaza conform varstei. Odata cu trecere timpului sunt necesare mici trucuri pentru a te machia si a-ti pune in valoare frumusetea.

La 20 de ani, tenul tau este ca o piersicuta, radios si tonic, ochii stralucitori si buzele ca ciresele. Nu prea ai nevoie de machiaj intrucat tineretea este sinonima cu frumusetea. Pentru a accentua frumusetea poti folosi un creion dermatograf si luciu de buze, balsam sau gloss. Pentru ochi foloseste farduri in culori pastelate dar nu tipatoare. Si neaparat machiaza-te in functie de cum te imbraci.

La 30 de ani- tenul inca este stralucitor. Pentru a corecta micile imperfectiuni ale fetei, foloseste fond de ten. Concentreaza-ti atentia aspura buzelor si coloreaza-le cu rujuri stralucitoare. Daca ai buze carnoase, evita culorile aprinse iar daca ai buzele subtiri, opteaza pentru rujuri sidefate si gloss care vor da impresia de buze senzuale.

La 40 de ani, pune accent pe frumusetea ochilor si a sprancenelor. Totusi, daca ai riduri, nu te farda prea tare pentru a nu scoate in evidenta ridurile, oricat de mici ar fi. Penseaza-ti corect sprancenele si da-ti genele cu rimel.

La 50 de ani si dupa- Riduri au inceput sa apara deja dar nu dispera ! Foloseste un machiaj usor : cu creionul dermatograf contureaza fin linia ochilor, foloseste un fard in culori pale. In niciun caz nu te ruja cu rujuri inchise la culoare sau prea tipatoare. Vei avea aspect de femeie vulgara.
Femeile sunt frumoase la orice varsta daca stiu sa-si scoata calitatile in evidenta.