Lucruri pe care poate nu le stii despre papagalii perusi

1. Perusii si multe alte animale si pasari stiu sa se prefaca foarte bine ca sunt sanatosi, stiu sa ascunda ca sunt bolnavi deoarece ei stiu ca orice semn de slabiciune ii fac victime in ochii celorlalti si pot fi atacati.

2. Perusii simt cand este cutremur si ii vei observa ca sunt foarte nelinistiti dinainte.

3. Daca vrei sa iti bucuri perusii, pune-le o creanga de pom fructifer in camera (exclus cires), in special mar sau par. Vor sta pe ea, o vor roade, se vor juca (agata-le si o jucarie colorata) si vor si dormi. Le vei face o bucurie nemarginita!

4. Daca se intampla sa zboare afara din casa, rar se mai intorc! Dar nimic nu e imposibil. Insa ai mare grija sa nu scape!

5. Perusii adora jucariile colorate!

6. Peruşii sunt foarte isteţi şi vor învăţa repede să se ferească de obiectele care li se par periculoase. De exemplu, oglinzile si geamurile.

7. Perusii adora sa ciuguleasca hartie, asa ca ai grija la cartile tale!:-)) Insa nu toti “papa” hartie. Ai mei nu rod, de exemplu.

8. Perusii care stau numai in colivie, se vor imbolnavi mai des decat ceilalati care sunt lasati liberi prin casa, viata lor scurtandu-se fata de ceilalti.

9. Daca vei tipa la perusul tau sau il vei lovi, n-o sa se imprieteneasca cu tine prea curand. El tine minte, fiind o fiinta fragila.
Nu lovi si nu certa pasarea, indiferent de ceea ce face!

10. Perusii isi fac nevoile doar intr-un singur loc, chiar daca zboara prin toata camera!
11. Perusii adora apa proaspata!