Lucruri interesante de stiut despre bebelusi – Noutati despre copii

Practic, bebelusul exista ca fiinta inca din momentul conceptiei. Inca din primele saptamani de la conceptie, se formeaza mica inima care incepe sa bata.

Pe masura ce creste in burtica, bebelusul incepe sa auda sunetele emise de mama cand vorbeste. Bebelusul aude si muzica, de fapt simte vibratiile acesteia.

De asemenea, bebe simte daca mama e nervoasa si agitatia i se transmite si lui. La fel simte si cand esti euforica si te simti fericita.

Dupa nastere, o perioada de cateva saptamani bebelusul nu vede lumea colorata, zareste doar niste umbre alb-negru. Dar cu siguranta reactioneaza la auzul vocii mamei.

Muzica are un rol important in dezvoltarea noului-nascut. Astfel, el reactioneaza pozitiv la vocea calma a mamei si la muzica de relxare.  In schimb, cand aud muzica rock sau genuri de muzica agitata si ei devin agitati. Exista insa si exceptii.:-)

La sase luni, bebelusul isi dubleaza greutatea de la nastere, iar la un an se tripleaza greutatea. Dupa un an, ia in greutate mai greu, mai ales ca incepe sa mearga si sa faca deci, mai multa miscare.

Desi exista o anume ordine a cresterii dintilor de lapte, realizata de specialisti, dintii pot aparea in orice ordine. Pentru ca fiecare bebelus e unic.

Cantecele pe care le asculta inca din burtica mamei, o recunosc atunci cand sunt bebelusi, dar si copii.

Dupa ce invata sa mearga, copiilor le place mult sa se “catere”, fie pe garduri, fie pe mobila din casa.:-)

Copii sunt pasionati de tehnologie inca de mici (telefoane, televizor, tablete, camere foto).:-)

Pe masura ce creste bebe este curios sa cunoasca lumea inconjuratoare. Nu il certa la fiecare pas, ci mai degraba bucura-te ca este un copil sanatos si  distrage-i atentia cu o jucarie sau cu o imbratisare decat sa il certi !

Copiii nu plang niciodata fara motiv! Pentru ca nu stiu sa vorbeasca, asa isi exteriorizeaza ei dorintele si nevoile.