Lucruri care iti iau energia zilnic – Cum sa te relaxezi

Traim intr-un ritm alert, stresant, traim o viata plina de griji si ganduri, care ne pot ravasi, iar emotiile negative lasa urme adanci in viata si in sufletul nostru.

Din pacate, uitam sa ne bucuram de tot ceea ce ne inconjoara, lasandu-ne coplesiti de stres, care ne ia energia in fiecare zi.

Oamenii au uitat sa se bucure din plin de viata. Oboseala, stresul, munca asidua, oamenii care ne inconjoara, toate aceste lucruri ne influenteaza viata si starea de sanatate.

Exista energii pozitive si energii negative. Exista si oameni care “ne trag in jos”si ne molipsesc cu stare lor, o stare negativa, luandu-ne efectiv energia pozitiva. Esti curios ce te seaca de energie, in fiecare zi?

Dintre lucrurile care ne iau energia zilnic, voi enumera cateva:

Lucrurile facute in graba, ne imbolnavesc de-a dreptul. De asta, este indicat sa iti faci planuri, sa te organizezi si sa te gandesti ce ai de facut, zi de zi, pentru a avea timp si energie pentru ti rezolva tot ceea ce ai de

rezolvat.

Alimentatia nepotrivita. Corpul functioneaza cu mancare si apa, asa cum masina functioneaza cu benzina sau motorina si ulei. Incearca sa mananci cantitaiv si calitativ, la aceleasi ore. Din alimentatia ta sa nu lipseasca fructele si legumele proaspete. Acorda o atentie sporita si hidratarii corecte.

Este ok sa iti asculti un prieten la necaz, insa nu ii ” prelua” starea de agitatie si tristete. E ok sa iti oferi umarul la nevoie, insa nu uita ca ai viata ta si s-ar putea sa te afecteze problemele altora, daca nu stii “sa te aperi” si daca esti genul sa pui totul la suflet.

Oamenii mincinosi si minciuna trebuie eliminati din viata noastra, pentru a duce o viata armonioasa. Tine minte: un om care te minte cu un lucru marunt, e capabil de un intreg scenariu! Minciuna nu are scuze!

Persoanele care sunt nemultumite de viata lor, isi risispesc zilnic energia.

Acorda-ti in fiecare zi un anumit timp pentru a te relaxa si pentru a face ceea ce iti place. NU te lasa pe ultimul loc!

Oricum ar fi, nu uita nicio clipa ca viata e frumoasa si ca totul trece! Orice “rau” de astazi, maine ti se va parea mic, si util! Oamenii care nu te-au pretuit, ei au avut de pierdut, nu tu!

Orice ar fi, incearca sa fii multumit(a) cu viata ta.

Nu te bloca în stări sufleteşti negative, precum: tristeţea, grijile de orice fel, scepticismul, melancolia, gândul la trecut, gelozia, neiertarea. Impaca-te cu oamenii care te-au ranit, iarta-i, dar nu le permite sa mai ramana in viata ta. Lasa trecutul acolo unde ii este locul. Dumnezeu stie ce face. Fii optimist! Fa-ti timp sa vezi ce minunata este viata si tot ceea ce este pe acest Pamant!

Daca cineva te-a mintit, nu te consuma, nu cauta raspunsuri. Nu vei intelege niciodata de ce te-a mintit. Pentru ca minciuna nu are justificare. Un om pur, un om care nu are nimic de ascuns, nu se fereste de tine.

Viata e frumoasa, si, e pacat sa ramai ancorat(a) in trecut!