Increderea in sine – Cum sa scapi de complexe si sa relationezi

Exista foarte multi oameni care au o reala problema cu increderea in sine. In special adolescentii se confrunta cu aceasta problema.

Mii de complexe nejustificate apar in mintea adolescentilor, de cele mai multe ori legate de aspectul fizic, crezand ca din cauza inaltimii, a greutatii, a frumusetii, nu pot fi acceptati de cei din jur, interiorizandu-se, ajungand sa nu mai aiba incredere in nimeni, sa se creada incapabili, urati, intiparinduli-se ca nu sunt destul de inteligenti, deci nu pot face reala comunicarea si integrarea intr-n anumit grup de prieteni.

De asemenea, statutul social joaca un rol important.

Dar sa ne gandim cum un om nu tocmai frumos sau bogat, atunci cand deschide gura, ne impresioneaza cu inteligenta si cu bogatia sufletului. Pentru ca sa nu uitam ca, in spatele aparentelor, pot exista persoane exceptionale, de valoare.

Nu putem judeca persoanele dupa aspectul fizic, sa nu dam prea multa importanta acestui aspect, sa incercam sa dam o sansa reala unor oamnei care vor sa socializeze, care vor sa  isi arate afectiunea.

Dumnezeu ne-a creat cu calitati si defecte.

Tocmai ca defectele sa lumineze calitatile.

Gnadeste-te cum ar arata lumea daca toti am fi frumosi, inteligenti, bogati?

Fiecare are farmecul sau aparte, prin care se face unic, trebuie doar sa ai acea sansa pentru a te afirma, pentru arata cine esti si ce poti.

Multi sufera pentru ca nu au incredere in sine, simtindu-se inutili. Capul sus! Cine nu va apreciaza nu va merita! Mai analizeaza-te si vei gasi, sunt convinsa, destule calitati morale sau fizice care sa te faca sa te simti bine in pielea ta.

Nu apleca urechea la oamenii rautaciosi care arunca vorbe urate, ignora-i!

Mai rau e ca acele defecte sunt doar in mintea noastra, ele ne amarasc inutil! Sa incercam sa relationam , fii deschis (a) cu cei din jur si vei vedea ca si ei iti vor plati cu aceeasi moneda!